Piwo gotowe do oceny
Bazyliszek, Cud nad Wisłą
Collapse
X
-
Bazyliszek, Cud nad Wisłą
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemno-zółto-pomarańczowy, mętne [5]
Piana: obfita tylko po nalaniu, szybko opada do niecałego, 1 cm kożuszka, oblepia szkło małymi smugami [4]
Zapach: słodowo-cytrusowy, niezbyt intensywny [3.5]
Smak: dominacja oczywiście goryczki, ostrej, iglasto-trawiastej, która skutecznie zabija fajne cytrusowo-zbożowe akcenty, do tego goryczka zalegająca i to dość długo, samo piwo pełne, treściwość umiarkowana [3.5]
Wysycenie: za duże trochę idzie tego gazu nosem [3.5]
Opakowanie: kupione z nalewaka do PET-a w Alkoszopie, 15 zł za 1l, etykieta tylko sklepowa z pisaną ręcznie nazwą piwa [2.5]
Uwagi: Nie mój klimat, goryczkę lubię ale nie spędzającą sen z powiek
Moja ocena: [3.575]Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: pomiędzy słomkowym a złocistym, lekko zamglony [4]
Piana: początkowo obfita, ze średnich i drobnych pęcherzyków, szybko opadła do minimalnej warstwy. [3]
Zapach: wybitnie cytrusowo-owocowy i …lekko trawiasty. Limonka, skórka pomarańczy, grejpfruta, dalej owoce tropiku: pomarańcza, mango. Czuć też nuty kwiatowe i na finiszu trawiaste oraz nieco karmelku od bazy słodowej. Całość o niskiej raczej intensywności. [3.5]
Smak: początkowo zboże i karmelek od słodów, który szybko zakrywa nuta cytrusowa i kwasek na finiszu. Kontra goryczkowa w nucie ziołowej i cytrusowej wskazuje na więcej niż 22 IBU. [4]
Wysycenie: powyżej średniego - optymalne. [5]
Opakowanie: ładna eta, b.dobre info na kontrze. [4.5]
Uwagi: Przyjemne piwo w stylu, po wytrawnej stronie mocy.
Moja ocena: [3.8]
Comment
-
-
Jak ładna eta, to właściwy temat jest tu : https://www.browar.biz/forum/showthr...BBazyliszek%5DOchotnicza Straż Piwna
BAZA = 7446
Comment
-
Comment