Skoro zgłosiłem, ze takie coś zostało wytworzone, to "wypada" by takowe piwo opisać
Nie będę sięrozwodził, bo nei ma nad czym.
Puszka (aluminiowa!), a cena jej 1,59zł
5% alk.
warka 06.05.2016/12
czyli świeżutkie i dość długo datowane
Aromatu praktycznie brak. Piana istniała dosłownie kilkanaście sekund. Później całość wygląda jak sok jabłkowy. Smak: ledwo wyczuwalny. Leciuteńka słodowość, goryczka nie istnieje, delikatna kwaskowość.
Smakuje jak żubr czy kasztelan 1:1 z wodą
To już Karpackie (które bywa w podobnej cenie w wersji butelkowej) jest wyraźniejsze :]
Opakowanie: jest jakie jest. Kopia mocniejszego brata
Wnioski: Nie wiem po co tworzą takie wynalazki. Żulik tego nie wypije, bo siki a za 30 groszy ma Szlacheckie mocne, które posiada niby 7% alk.
Kupiłem w celach poznawczych, jak smakuje piwo w puszce za 1,59zł.
Karpackie leją do stalówek, a tu Połczyn szaleje i pakuje w alu
Puszka to 30% ceny końcowej tego trunku.
Strach i zdziwienie.
Fota dla potomnych
Unikać zakupu
Attached Files
Ostatnia zmiana dokonana przez dlugas; 2015-05-19, 22:33.
Piana - więcej na początku potem pełna warstwa.
Lacing - dość dużo.
Barwa - złoto jasne.
Gaz - średni.
Aromat - zbożowość z nutą żołędziową.
Smak - lekko słodkawe, płaska zbożowość z posmakiem ryżowym,...
W dawnym robotniczym mieście o prostej i wdzięcznej nazwie Székesfehérvár, oddalonym o nieco ponad 60 kilometrów od stolicy Węgier od kilku lat działa interesujący browar rzemieślniczy.
W Székesfehérvár kiedyś produkowano Ikarusy (była to jedna z dwóch fabryk), teraz można napić...
Na terenie dawnej fabryki sody we wsi Káraný w tym roku otwarto drugi browar pod szyldem Vinohradský. Zdolności produkcyjne praskiego browaru stały się niewystarczające i dlatego postanowili rozszerzyć produkcję . Właściciele zainwestowali w projekt ponad 100 milionów koron i będą mogli...
Piana - tylko na początku potem już nic.
Lacing - w końcu nic.
Barwa - złoto.
Gaz - średni.
Aromat - zbożowość.
Smak - lekki lagerek, płaskie owoce z ryżem, lekka - mini goryczka.
Comment