Piwo gotowe do oceny
Jan Olbracht Rzemieślniczy, [Kraftwerk] Reversal
Collapse
X
-
Jan Olbracht Rzemieślniczy, [Kraftwerk] Reversal
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowy nasycony i zmętniony. [4]
Piana: Kremowa, drobna, wysoka, choć mogłaby być trwalsza... [4]
Zapach: Słód i chmiel, ślad zbożowy i chlebowy. [4]
Smak: Chmiel. Sosna. Zioła. Ślad słodu i owoców, ale nienachalny. Kubki trochę zgłuszone... [4]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: Nierzucające się w oczy, wycofane wręcz. Mało czytelne, choć oryginalne. Chyba jednak nie tędy droga... [3.5]
Uwagi: To nie moja bajka piwna, ale przyznam, że piwo całkiem smaczne.
Moja ocena: [3.975]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztyn, klarowne. [4]
Piana: Średnie pęcherzyki, oblepia szkło, szybko opada. [4]
Zapach: Rześki, cytrusowy, multiwitamina. [4]
Smak: Słodkawy, owocowy. Goryczka średnia w stronę wysokiej, lekko zalegająca, łodygowa. [4]
Wysycenie: Średnie, OK. [4]
Opakowanie: Całkiem fajna etykieta, dokładny skład. [4]
Uwagi: Warka 30.10.15 Całkiem pijalne ale niczym się nie wyróżnia.
Moja ocena: [4]Last edited by Dzoshu; 2015-07-01, 17:34.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowy, za bardzo zmętnione. [3.5]
Piana: Wysoka, trwała, pęcherzyki drobne, pękają powoli. Osad na szkle mógłby być ciekawszy. [4]
Zapach: Wyraźny, słodowy, cytrusowy z nutką żywicy i chlebka. [4.5]
Smak: Goryczka duża, cytrusowa i łodygowa. Trochę mało słodu, dobre na upał jak dziś, gorzej zimą. Piwo jest nawet syte, ale wchodzi błyskawicznie. [4.5]
Wysycenie: Średnie, może ciut za niskie. [3.5]
Opakowanie: Jak na zdjęciu Dzoshu, mi się średnio podoba. Podali chmiele ( Cascade, Citra). Kapsel czarny, goły. [3.5]
Uwagi: Bardzo smaczne APA, jedno z lepszych jakie piłem ostatnio. Warka 30.11.2015.
Moja ocena: [4.3]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowy, mętny. [4.5]
Piana: Średnia, dość trwała. [4]
Zapach: Początkowo jak ubite białka, potem cytrusy i susz. Dziwny. [3]
Smak: Cytrusowa chmielowość, susz kwiatowy, goryczka pestkowa, średnia, ale zalegająca. [3]
Wysycenie: Średnie/niskie. [4.5]
Opakowanie: Trochę nie wiadomo o co chodzi, ale wujek Google podpowiada. Fanem hip-hopu nie jestem, obiektywnie trochę nijaka ta etykieta. [3.5]
Uwagi: Smak dziwny, nie ma w nim nic "amerykańskiego", dałbym sobie rękę uciąć, że było chmielone Sybillą, a tu Citra i Cascade... W dodatku goryczka jest niezbyt przyjemna. Smakuje jak przechmielony PLON z Kormorana
Moja ocena: [3.275]
Comment
-
-
E tam, bez przesady, od razu Sybilla albo co innego polskiego. A co, polskie chmiele złe? Jak dla mnie browar nie popełnił lipy, ale za to piwo jest jednowymiarowe, tylko żywica z cytryną i już. Żadnej kontry, żadnych innych posmaków. A zapach ot taki sobie, nie jak dla APA. To nawet Żywiecka APA jest ciut lepsza moim zdaniem. Ogólnie, średnie piwo, ale wypić można.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasny bursztyn, opalizujący. [4.5]
Piana: Średnio obfita, średnie pęcherzyki, lekko zdobi szkło. [3.5]
Zapach: Odrobina akcentów słodowych, aromaty chmieli średnie i w sumie amerykańskich cech nie jest aż tak dużo. [3.5]
Smak: Lekkie, na początku delikatna słodycz, potem średnia ale dość wyrazista goryczka, niezbyt zalegająca i cytrusowo-łodygowa.
Pije się przyjemnie ale bez większych doznań sensorycznych. [4]
Wysycenie: W porządku. [4.5]
Opakowanie: Średnio podoba mi się design, kapsel golas. [4]
Uwagi: Lekkie i pijalne lecz bez szału.
Moja ocena: [3.825]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemny przybrudzony bursztyn. Mętne. Trochę za brudny ten kolor za ciemny i ponury jak na APA [3.5]
Piana: Mocna strona piwa. Obfita, fajnie sztywna i trwała. Ładnie oblepia szkło [4.5]
Zapach: Klasyczna całkiem intensywna woń słodkich owoców tropikalnych. Do tego muśnięcie karmelem. Słodkie tropiki zdecydowanie na pierwszym planie. Lasu mało [4]
Smak: Fajne piwo. Lekkie a zarazem treściwe, jak na APA nawet bardzo. Porządna porcja goryczki dobrze współpracuje z ciałem słodowym, w którym jest sporo słodkich owoców. Goryczka dość długa ale ani trochę nie jest zalegająca, na finiszu bardzo lekka [4.5]
Wysycenie: Raczej odpowiednie. Niskie w porywach do śrendniego [4.5]
Opakowanie: Ciekawa etykieta, dość dokładny skład i parametry [4]
Uwagi: W sumie nic odkrywczego, ale piwo bardzo solidne, warto sięgnąć
Moja ocena: [4.25]
Comment
-
Comment