Piwo gotowe do oceny
Kamionka, Gniewosz Jasne
Collapse
X
-
Kamionka, Gniewosz Jasne
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Zapach i smak stęchłej ściery. Podłe piwo, nie warte nawet tych 1,80 zł które wydałem w Auchan.
Na dodatek kolejne które piłem to Noteckie Jasne i jest identycznie szmaciane jak Gniewosz Jasny. To jest to samo piwo w różnych butelkach i różnej cenie.
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jaśniejszy bursztyn. [3.5]
Piana: Szybko znika do obwódki i dziurawej, cienkiej warstewki. Na szkle zostało mało. [2.5]
Zapach: Nieprzyjemna owocowość. [2]
Smak: Słodko-gorzkie, owocowo-karmelowe. Jakaś gorzkość zamiast goryczki. Finisz ze stęchlizną. [2.5]
Wysycenie: Średnie. [3.5]
Opakowanie: Trochę na siłę... taka grafika pasuje mi raczej na lata 90-te. [3.5]
Uwagi: Ciężkawe, nie bardzo smaczne piwo. Raczej długo po nie nie sięgnę.
Moja ocena: [2.475]Last edited by Javox; 2015-07-14, 11:21.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemniejszego złota, przejrzyste z delikatną zawiesiną. [4]
Piana: Jest... i już jej nie ma. [1]
Zapach: Słodowy i lekko owocowy. [2.5]
Smak: Słodowy, owocowy z minimalnym karmelem. Goryczka niska i krótkotrwała z piwnicznym posmakiem. [3.5]
Wysycenie: Utrzymał się do końca. [3.5]
Opakowanie: Poczciwy bączek, na etykiecie podstawowy skład i ekstrakt. Kapsel był czarno-biały "Browar Gontyniec". [3.5]
Uwagi: Warka do 20.03.2016, wypite 27.02'16. Mnie smakowało, weszło lekko. Za jakiś czas kupię ponownie. **154**
Moja ocena: [2.925]
Comment
-
Comment