Piwo gotowe do oceny
Kamionka, Gniewosz Ciemne
Collapse
X
-
Kamionka, Gniewosz Ciemne
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak -
Grupa Gontyniec
Kamionka 21 jest, Gniewosz jest, no i Gontyniec też jest już jako "grupa".
Dość szeroko opisana jest zawiła przeszłość i teraźniejszość tworu Grupa Gontyniec na ich stronie http://www.grupagontyniec.pl/
No to pijem...
Na początku widzimy nowy kapsel "Browar Gontyniec" na bączku bez napisu że niezwrotne.
Kolorek rubinowy i totalne zero piany w krótkim czasie.
Aromat owoce, karmel, alko - trochę jakbym pił czerwone wino.
Gaz nie za duży.
Nie jest najgorzej bo jest mini goryczka na nie przesadzonym słodkim.Comment
-
Jak rozpoznać,które piwo jest z Kamionki,a które Czarnkowa? Właśnie miałem opisywać i zobaczyłem,że dwa najświeższe opisy dotyczą Kamionki i Czarnkowa,i tak się zastanawiam gdzie ocenić... W sumie,ostatni wpis Gniewosza ciemnego z Czarnkowa też by tu pasował. Mój ma termin trwałości do 10.10.2015,zwrotny bączek,etykieta jak u Javoxa,kapsel czarny z białym napisem GNIEWOSZ.Comment
-
Dlatego też, 0,5 to Kamionka, zaś 0,33 to Czarnków, takie teraz są wytyczne .Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
Na co czekasz, spowiadaj się!!Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
-
No dobra, przegapiłem temat, ale piszesz tam, żePiwa rozlewane są do 0,5 l butelek (co potwierdzało by tezę, że z Czarnkowa tylko bączki), także te pod szyldem browaru Konstancin.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Comment