Piwo gotowe do oceny
Tarczyn, [Hulaj Dusza] Urwis
Collapse
X
-
Tarczyn, [Hulaj Dusza] Urwis
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak -
Ocena z ARTomatu
Kolor: miedziany, delikatnie zmętniony, z lekką zawiesiną chmielową. [2.5]
Piana: średnio obfita, drobnopęcherzykowa, w miarę trwała, zostawia trochę śladów na szkle. [3.5]
Zapach: zdecydowanie przeważa karmel, w tle trochę aromatów chmielowych, cytrusy, żywice. [2.5]
Smak: tak jak w aromacie, dominuje karmel, słodowość, delikatne melanoidyny, goryczka w kierunku niskiej. [2]
Wysycenie: średnie, może być. [4]
Opakowanie: grafika nawet może być, pełen skład i komplet informacji. [4]
Uwagi: warka do 06.11.2015, ktoś zdecydowanie niepotrzebnie wyrwał się z podawaniem stylu na etykiecie.
Moja ocena: [2.55]Last edited by rafael52; 2015-06-17, 23:38. -
Sorry za lekki offtop tzn nie pisanie o walorach smakowych ale jako kapslarz pragnę zauważyć że na piwie jest kapsel z innego browaru tzn jabłonowskiej Manufaktury. Tak wiem że Tarczyn i Jabłonowo mają tego samego właściciela ale mimo tego wygląda to nieco dziwnie na piwie, jakby nie było warzonego przez niezależny od nich, browar kontraktowy. Spodizewałem się kapsla bez nadruku w tym przypadku ale pewnie piwo jest rozlewane w Jabłonowie (Tarczyn chyba nie ma linii rozlewu) i stąd taki a nie inny.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: eeee co jest ciemny bursztyn, miedziany, nie w stylu, choć kolor mi się podoba, opalizujące [3]
Piana: średnio drobna, powoli schodzi, zostawia koronkę [4.5]
Zapach: karmel masło iglasto [3]
Smak: metaaaaaallll, karmel i gorycz lekko grejfrutowa, słabo [3]
Wysycenie: średnio niskie [4.5]
Opakowanie: coś tam porysowali, coś ala prl/początek lat 90 styl, kapsel manufaktura piwa, są wszystkie informacje [3.5]
Uwagi: jak dla mnie to aipa w stylu east coast, dodatkowo są wady,
Moja ocena: [3.25]Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: noo, po pale ale spodziewalem się dość jasnego piwo a ciemnej barwy brązowo-rubinowej [2.5]
Piana: jasny beż, drobna, gęsta, konsystencjonalna, długo się utrzymuje [4]
Zapach: dość miły ale słaby, owocowo-zbożowy [3.5]
Smak: pełne i treściwe, mocna, gorzka, nieprzyjemna i zalegająca goryczka, która niestety psuje całą radość z picia piwa, skutecznie gasi ledwie wyczuwalne owocowe i słodowe nuty, pozostawia nieprzyjemny posmak w ustach, 1/3 niestety zasiliła zlew [3]
Wysycenie: odrobinę za duże [4]
Opakowanie: etykieta jest naprawdę tandetna, do tego kapsel jabłonowski, tu przynajmniej wiadomo cóz to jest za browar [2.5]
Uwagi: Męczące piwo, kolejne z serii dowalić chmielu i sprzedać, piwo bez serca
Moja ocena: [3.275]Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnobrązowy klarowny. [4]
Piana: Kremowa, dość drobna, wysoka, całkiem trwała. [4]
Zapach: Słód plus karmel kontra chmiel plus zioła. [4]
Smak: Konkretna, ściągająca goryczka, posmak suszonych owoców, karmel, delikatna czekolada. Jak na APA to niestandardowy, ale jakoś mi pasuje . [4]
Wysycenie: Średnie w kierunku niskiego. [4]
Opakowanie: Jakiś maziaj jako tło, proste i czytelne liternictwo, niewyszukane logo. Dziwny kapsel, po lekturze wcześniejszych ocen już wiem, dlaczego... [3]
Uwagi: To chyba moje pierwsze piwo, sygnowane hulaszczym browarem . Jakoś mi podpasowało i zaciekawiło...
Moja ocena: [3.95]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Miedziany. Taki kolor to może mieć altbier, a nie APA. [2]
Piana: Bardzo ładnie osadza się na ściance szkła, powoli opada. [4]
Zapach: Karmelowy, owocowy, ziołowy. Zalatuje mi też trochę żelazem. [3]
Smak: Goryczka 64 IBU, trochę za duża i mało przyjemna. Karmel połączony z gorzką pestką i równie gorzkimi ziołami nie zachęca... Ponownie jest coś metalicznego, końcówka zaczyna nawet lekko męczyć. [2.5]
Wysycenie: Średnie, może być. [3.5]
Opakowanie: Ładna etykieta, podali jednostki goryczki i koloru oraz pełny skład. Kapsel z Manufaktury Piwnej. [4]
Uwagi: Piwo słabe, nie tego oczekuję od APA. Warka 06.11.2015.
Moja ocena: [2.925]Comment
-
Żelazo jest nieznośne - nie trzeba testu na skórze robić bo w snaku to jest żelazo o lekkim smaku piwa. Słabizna straszna.Comment
Comment