Piwo gotowe do oceny
Zarzecze, [Birbant] 10 hops
Collapse
X
-
Zarzecze, [Birbant] 10 hops
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: złocisty, delikatnie zamglony. [4.5]
Piana: dość obfita, szybko się dziurawi, ale jest w miarę trwała, zostawia trochę śladów na szkle. [4]
Zapach: średnio intensywny, dominują aromaty chmielowe, cytrusy, tropiki, trochę żywic, lekka cebula, w tle delikatna nuta słodowa. [3.5]
Smak: średnia pełnia słodowa, wyraźne nuty chmielowe, goryczka, średnia, cytrusowa, lekko zalegająca. [3.5]
Wysycenie: średnie, dobre. [4.5]
Opakowanie: ładna grafika, komplet informacji, [4]
Uwagi: warka do 15.11.2015.
Moja ocena: [3.675]Ostatnia zmiana dokonana przez rafael52; 2015-06-03, 10:15.
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnozłote, klarowne. [4.5]
Piana: Średniopęcherzykowa, obfita, trwała. Chyba najmocniejszy punkt programu. [4.5]
Zapach: Kojarzy mi się z lagerem wiedeńskim. Pełnia, słody, lekka chlebowa skórka, może lekka ziołowość. A 10 chmieli ni hu hu. [3.5]
Smak: Dużo słodowości, delikatnie chlebowych nut. W ogóle jak na 10 chmieli to tu raczej słody graja pierwsze skrzypce. Takie trochę z cyklu: wypij i zapomnij. [3.5]
Wysycenie: Średnioniskie. [4]
Opakowanie: Nie wiem o co kaman. Na etykiecie jakieś hinduskie bóstwo żongluje chmielami? Fałszywy trop. Powinien być Adam Słodowy. [4]
Uwagi: Podobnież: gdzie kucharek sześć, tam cycków dwanaście. A gdzie 10 chmieli, tam piwo ni w pięć, ni w dziewięć.
Moja ocena: [3.7]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Metne, ciemnopomaranczowe [3.5]
Piana: Trwala, ale niska, lacing jest przyzwoity [4]
Zapach: Slody w ilosci sporej, chmieli na tyle duzo ze taka ich slabosc i zmieszanie powoduja, ze daja malo przyjemne nuty sfermentowanej pulpy owocowej [3]
Smak: J/w, tylko przyjemna goryczka ratuje to piwo [3.5]
Wysycenie: Bardzo przyzwoite, srednie [4.5]
Opakowanie: Info pelne, kapsel bialy, pusty, etykieta... smutna, bo chmiele b. slabo oddaja charakter piwa. Adam Slodowy na pewno bylby lepszy [3]
Uwagi:
Moja ocena: [3.4]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Prawie klarowny bursztyn. [3.5]
Piana: Na dłużej niepełna obwódka i trochę na szkle. [2.5]
Zapach: Zioła i słodko. [3.5]
Smak: Ziołowo lekko gorzkie. Słodkawe, ajpowate też i nie za "gęste". [3.5]
Wysycenie: Średni. [3]
Opakowanie: Tym razem nie podoba mi się wcale. [3]
Uwagi: Zwykłe kraftowe piwo średnich raczej lotów. Mamy takie nasycenie nowości że trzeba się mocno starać by trzymać poziom lub się wybić na oryginalność.
Moja ocena: [3.35]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowy, przejrzysty. [4]
Piana: Wysoka, trwała, zostaje spory kożuch. [4.5]
Zapach: Słodowy, cytrusowy, susz kwiatowy. Niezbyt silny. [4]
Smak: Słodowy, lekko ciasteczkowy, cytrusowo-ziołowa chmielowość i takaż goryczka, niezbyt silna. [4]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: Ciekawe, fajna metryczka, szkoda, że kapsel golas. [4]
Uwagi: Przyzwoite, pijalne piwo, ale nie ma w nim nic szczególnego. Nie czuję użycia 10 chmieli, smakuje jak zwykłe APA. Dobre, nawet orzeźwiające, ale nic poza tym.
Moja ocena: [4.05]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Herbata. Miedziany, klarowne. [4.5]
Piana: Obfita, drobne i średnie pęcherze. Trwała. [4]
Zapach: Przyjemny słodki, słodowy, wyraźnie karmelowy. Owoce tropikalne, soczyste słodkie. Lekka nutka ziołowa, herbaciana. [4.5]
Smak: Wytrawne, zdecydowanie, lekkie pijalne. Goryczka chmielowa nieprzesadzona średnia, lekko łodygowa. Strona słodowa to lekki przypalony karmel. Wysoka pełnia, bo solidnie zapycha. [4]
Wysycenie: Niewysokie, odpowiednie, choć potrafi się odbić. [4.5]
Opakowanie: Bardzo fajna, nieprzesadzona i jakaś inna niż reszta. [5]
Uwagi:
Moja ocena: [4.275]
Comment
-
-
partia 08.12.15 - 10 hops..a pachnie (za przeproszeniem) mokrą ścierką ;/
nie chće operować liczbami - tu coś nie zagrało kompletnie: piana momentalnie opadła.. zniknęła.. w smaku też bałągan - sklep zaufany, więc nie podejrzewam niedociągnięć (dostawa wczorajsza - szybka sprzedaż - zostały 4 butelki)..
nie mam w tej chwili pod ręką, ale raciborski pils za 1 eur był lepiej "poukładany" niż ta przyjemność.. i znacznie bliżej mu było do zapachu chmielu ;/
fajna etykieta 10 hops pozwalają łatwo namierzyć piwo wśród innych, ale nie dostrzegam żadnych argumentów przemawiających za ponownym zakupem - przy piotrku z bagien czy byle jakim "doktorem" to.. delikatnie rzecz ujmując nie moja bajka zupełnie..
za jakiś czas spróbuję z innej warki, nie wierzę, że to miało tak pachnieć/smakować.. póki co wielki znak zapytania
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Herbaciany, klarowne. [4.5]
Piana: Drobne pęcherzyki, oblepia szkło, długo się utrzymuje. [4.5]
Zapach: Żywica, cukierek, suszone kwiaty. Przez chwilę czułem jakiś nieprzyjemny smrodek ale uleciał. [4]
Smak: Umiarkowanie słodki, owocowy. Pozostawia tępe odczucie w ustach. Goryczka średnio intensywna, łodygowa. [3.5]
Wysycenie: Średnie, OK. [4.5]
Opakowanie: Dokładne info, ładna przejrzysta etykieta. [4]
Uwagi: Warka 15.11.2015 Dość lekkie, pijalne IPA dla tych którzy lubią słodszy wariant.
Moja ocena: [3.9]Ostatnia zmiana dokonana przez Dzoshu; 2015-06-21, 18:55.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Piwo nie jest klarowne. Do okulisty wszyscy powinni pójść.
Kolor bursztynowo herbaciany. [3.5]
Piana: Pęcherzyki drobne, trzymają się dzielnie na finiszu. Cóż z tego ... piana niska, szybka opada, do szkła lepi się gorzej niż politycy do koryta i ogólnie jest słabo. [2.5]
Zapach: Słodowy, trochę siarkowy z lekkim chmielem, ziołowym . [3.5]
Smak: Goryczka niska z początku, przyjemna, trawiasta. 10 chmieli, ale wszystkie one delikatnie wprowadzone są z bardzo niską podbudową słodową. Przy końcu picia trawa przemienia się w łodygę, a w ostatnim łyku czuję nawet pestkę. Piwo ma 30 IBU, w ciemno dałbym więcej. [4.5]
Wysycenie: Nie za duże i nie za małe. Odpowiednie. [4.5]
Opakowanie: Grafika jak jakieś Hare Kriszna lub coś z okładek płyt zespołu Voivod. Kapsel czarny, goły. Podali rzeczywiście w składzie 10 chmieli i to made in USA. [3]
Uwagi: Kolejne smaczne piwo, ale z pianą do poprawy.
Warka 08.12.2015.
Moja ocena: [3.825]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DariuszSawicki Wyświetlenie odpowiedziUwagi: Kolejne smaczne piwo, ale z pianą do poprawy.
Warka 08.12.2015.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasna złoto, klarowny. [4.5]
Piana: Biała, drobno i średnio pęcherzykowa, skąpa i nietrwała. [3.5]
Zapach: Masakryczna dawka siarki, cebula + mokra szmata, oraz dwuacetylu. Tragedia! [1.5]
Smak: Niestety smak również paskudny. Miks masła, mokrej szmaty oraz ziołowej goryczki. Szkoda się męczyć. [1.5]
Wysycenie: Średnie, może być. [4]
Opakowanie: Proste, czytelna ... takie sobie. [3.5]
Uwagi: 10 hops potwierdziło moje wcześniejsze obserwacje. Birbant nie potrafi warzyć jasnych piw. Ciemniaki mają dobre (a nawet wyśmienite), natomiast ich jasne piwa to totalna porażka. Warka z datą: 08/12/2015.
Moja ocena: [2.075]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marchi Wyświetlenie odpowiedziE tam. Citra IPA był swego czasu znakomitym piwem (obecnie nie wiem, bo dawno nie piłem), Imperialna wersja również. Single Hop na Mosaicu bardzo zacny.
Comment
-
Comment