Kolor: Herbaciany, przejrzysty. [3] Piana: Brak już od momentu nalania. [1] Zapach: W zapachu dominuje chmiel, na drugim planie przebijają się aromaty cytrusowe. [3.5] Smak: Gorycz, gorycz, gorycz. Średnio silna, ale mocno zalegająca na języku. To ma być session IPA?! [2.5] Wysycenie: Ciut za wysokie. [3.5] Opakowanie: Pite z beczki w Szynkarni. [5] Uwagi: Bardzo lubię piwa z Widawy, ale to było jedno z najsłabszych jakie od nich piłem. Słabo pijalne nawet jak na zwykłe IPA - a jeśliby wziąć pod uwagę, że piwo to jest reklamowane jako "session IPA", to tym gorzej... nie ma w nim nic sesyjnego, z pewnością nie piłbym dwóch pod rząd.
Ciekawe ... też piłem z beczki ( opolska Kawiarnia pod Arkadami ), dwukrotnie - i mam zgoła odmienne odczucia. Ja ( jak również współpijcy ) odebrałem to piwo własnie jako sesyjne, o wyraźnej - aczkolwiek nie przesadzonej goryczce. Jedyne zarzut - zbyt mało wyraziste ( ale może właśnie takie miało być ? )
Kolor: ciemno bursztynowy, jasno miedziany, zmętniony. [4] Piana: średnio obfita, drobnopęcherzykowa, w miarę trwała, redukuje się do cienkiej warstwy. [3.5] Zapach: średnio intensywny, na pierwszym planie cytrusy, dalej trochę tropików i karmelu, całość sprawia słodkie wrażenie. [3.5] Smak: zdecydowanie smukłe, wyraźna nuta karmelowa, goryczka średnia w kierunku wysokiej, dobrze kontruje słodowość, cytrusowo, ziołowa, trochę zalega. [4] Wysycenie: średnie, w kierunku niskiego, mogło by być trochę wyższe. [4] Opakowanie: graficznie całkiem ładnie, ale składu brakuje. [3.5] Uwagi: warka do 07.07.2015.
Comment