Piwo gotowe do oceny
Widawa, Hot Hoppy Lips
Collapse
X
-
Widawa, Hot Hoppy Lips
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak -
Ocena z ARTomatu
Kolor: Herbaciany, przejrzysty. [3]
Piana: Brak już od momentu nalania. [1]
Zapach: W zapachu dominuje chmiel, na drugim planie przebijają się aromaty cytrusowe. [3.5]
Smak: Gorycz, gorycz, gorycz. Średnio silna, ale mocno zalegająca na języku. To ma być session IPA?! [2.5]
Wysycenie: Ciut za wysokie. [3.5]
Opakowanie: Pite z beczki w Szynkarni. [5]
Uwagi: Bardzo lubię piwa z Widawy, ale to było jedno z najsłabszych jakie od nich piłem. Słabo pijalne nawet jak na zwykłe IPA - a jeśliby wziąć pod uwagę, że piwo to jest reklamowane jako "session IPA", to tym gorzej... nie ma w nim nic sesyjnego, z pewnością nie piłbym dwóch pod rząd.
Moja ocena: [2.9] -
Ciekawe ... też piłem z beczki ( opolska Kawiarnia pod Arkadami ), dwukrotnie - i mam zgoła odmienne odczucia. Ja ( jak również współpijcy ) odebrałem to piwo własnie jako sesyjne, o wyraźnej - aczkolwiek nie przesadzonej goryczce. Jedyne zarzut - zbyt mało wyraziste ( ale może właśnie takie miało być ? )Ochotnicza Straż Piwna
BAZA = 7446Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemno bursztynowy, jasno miedziany, zmętniony. [4]
Piana: średnio obfita, drobnopęcherzykowa, w miarę trwała, redukuje się do cienkiej warstwy. [3.5]
Zapach: średnio intensywny, na pierwszym planie cytrusy, dalej trochę tropików i karmelu, całość sprawia słodkie wrażenie. [3.5]
Smak: zdecydowanie smukłe, wyraźna nuta karmelowa, goryczka średnia w kierunku wysokiej, dobrze kontruje słodowość, cytrusowo, ziołowa, trochę zalega. [4]
Wysycenie: średnie, w kierunku niskiego, mogło by być trochę wyższe. [4]
Opakowanie: graficznie całkiem ładnie, ale składu brakuje. [3.5]
Uwagi: warka do 07.07.2015.
Moja ocena: [3.75]Last edited by rafael52; 2015-06-15, 22:56.Comment
Comment