Piwo gotowe do oceny
Reden Świętochłowice, [Kraftwerk] Czort
Collapse
X
-
Reden Świętochłowice, [Kraftwerk] Czort
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemno miedziany, zmętniony. [4.5]
Piana: obfita, drobnopęcherzykowa, dość trwała. [4]
Zapach: wyraźnie wyczuwalne aromaty ciemnych słodów, kawa, lekka paloność, są też aromaty opiekane, delikatne czerwone owoce i chmiel, orzechów za bardzo nie czuć. [4]
Smak: piwo raczej smukłe, tak jak w aromacie wyczuwalne nuty, opiekane delikatne melanoidyny, wyraźna paloność, kawowa, goryczka średnia w kierunku niskiej, brakuje trochę ciała, też orzechów raczej nie czuć. [3.5]
Wysycenie: średnie, dobre. [4.5]
Opakowanie: graficznie całkiem nieźle, sam kształt etykiety tylko nie bardzo do mnie trafia, brakuje trochę składu. [4]
Uwagi: warka do 25.10.2015.
Moja ocena: [3.85]Last edited by rafael52; 2015-06-20, 00:32.
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnobrązowy/brunatny, mętny. [4]
Piana: Średnia, lekko beżowa, dość trwała. [4]
Zapach: Lekko palony, opiekany. [3.5]
Smak: Kwaskowe, karmelowe, lekko zbożowe, lekko ziołowa końcówka, goryczka śladowa. [3]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: Ładna etykieta, ale trochę zbyt podobna do Zmory. Szkoda, że nie ma pełnego składu. [4]
Uwagi: Nic specjalnego, śmiem twierdzić, że to poziom Cechowego Brown Ale z Biedronki. Orzechów zupełnie nie czuję, dominuje kwaskowy posmak, końcówka ziołowo-kwaskowa.
Moja ocena: [3.425]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemny brąz, dość klarowne. [4.5]
Piana: Obfita, oblepia szkło ale szybko się dziurawi. [4]
Zapach: Kawa zbożowa, suszone owoce, tosty. Intensywny i przyjemny. [4.5]
Smak: Suszone owoce, karmel, kawa. Goryczka średnia, tytoniowa. Fajny czekoladowy posmak. [4.5]
Wysycenie: Średnie w stronę wysokiego. Mogłoby być niższe. [3.5]
Opakowanie: Średni artwork, powtarzalny, mało różni się od innych piw z serii. Komplet informacji. [4]
Uwagi: Warka 25.10.2015 Bardzo przyjemne piwo, idealna odskocznia od wszystkich IP-srip
Moja ocena: [4.375]Last edited by Dzoshu; 2015-09-02, 22:29.
Comment
-
Comment