Piwo gotowe do oceny
Sulewski, Summer Ale
Collapse
X
-
Sulewski, Summer Ale
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak -
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnozłoty, śladowo zmętniony. [4]
Piana: Białą, bardzo drobna, wysoka i trwała. Opada, ładnie brudząc szkło. [4.5]
Zapach: Orzeźwiający chmiel, lekkie tło zbożowo-chlebowe. [4]
Smak: Intensywna, sosnowa goryczka, na szczęście z oddali przebija się posmak chlebka i owoców. [4]
Wysycenie: Średnioniskie. [4]
Opakowanie: Nietypowa dla browaru eta, ale to piwo sezonowe. Wzornictwo dość proste, więc ten goły czarny kapsel nawet tu pasuje... [4]
Uwagi: Rozumiem, o co w tym piwie "kaman", piwo jest naprawdę OK, ale dla mnie znacznie bardziej "summer" jest jednak hrubieszowski pils...
Moja ocena: [4.05] -
Ocena z ARTomatu
Kolor: jasno złoty, zamglony. [4]
Piana: wysoka, drobna, trwała, pozostaje do końca, ładnie oblepia szkło. [5]
Zapach: średnio intensywny, owocowo-zbożowy, przyjemny. [4]
Smak: chmielowo-słodowy, na pierwszym planie dość mocna i nawet przyjemna goryczka, następnie wyczuwalne owoce i posmak chlebowy. [4]
Wysycenie: średnie. [4]
Opakowanie: niezbyt ładna etykieta, goły kapsel, nieiwele informacji. [2.5]
Uwagi:
Moja ocena: [4.025]Comment
-
Piwo zakupione na Chmielakach. Mnie sprawiło delikatny zawód, bo jednak w porównaniu do innych piw lekko skarpetowy posmak przebijający się zza chmielu psuł degustację. Wzięte wprost z lodówki i przewiezione rychło do Białej, więc o jakiś stresujących warunkach nie ma mowy. Niemniej chwała za dobry krok do przodu.Comment
Comment