Kolor: ciemnozłoty, bursztynowy, zmętniony. [4] Piana: nie zbyt obfita, jak na styl, w miarę trwała, zostaje cienka warstewka. [3] Zapach: przyjemny aromat wędzonki, bardziej w kierunku dymu z ogniska niż szynki, jest też lekka nuta słodowa. [4] Smak: dość spora pełnia, wyraźna wędzonka, goryczka średnia w kierunku do niskiej, brakuje zdecydowanie rześkości. [3.5] Wysycenie: średnie, mogło by być trochę wyższe. [4] Opakowanie: fajna grafika, ciekawy projekt stylizowany na PRL, jest też komplet informacji o piwoe i skłąd. [4] Uwagi: warka do 7.09.2015.
Kolor: Jak na styl trochę za ciemne, średnio zmętnione. [3.5] Piana: Zdecydowanie za słaba, niezbyt trwała. [3] Zapach: Bardzo wyraźna wędzonka i odrobina aromatów słodowych. [4.5] Smak: Piwo jak na tak mały ekstrakt robi wrażenie dość treściwego. Wędzona w smaku bardzo wyczuwalna i dość dobrze wkomponowana. Odnoszę wrażenie, że nie jest to czysta dębowa wędzonka, ale jest jeszcze znośna tak na granicy. [4] Wysycenie: Zdecydowanie za niskie, do szampana bardzo daleko [2.5] Opakowanie: Widać, że do tego elementu browar przykłada dużą wagę. [4.5] Uwagi: To piwo jest bardzo dobrym materiałem wyjściowym do zrobienia bardzo dobrego grodzisza. Poprawa efektu wizualnego kolor, piana i nasycenie nie powinno stanowić większego problemu.
Kolor: Żółte, zmętnione. Kojarzy mi się z dużą próbką moczu do analizy. [4] Piana: Bardzo delikatna, drobnopęcherzykowa, obecna od początku do końca w zasadzie w niezmienionej postaci. [4] Zapach: Wyczuwalna przyjemna wędzonka typu oscypkowego. Lekkie drożdże. [4] Smak: Bardzo przyjemne. Gładkie, dobrze pijalne, jednocześnie pełne, co przy takim ekstrakcie zasługuje na podkreślenie. Wędzonka wyczuwalna, podbita słodowością. Do Grodzisza z Nepomucena ciut brakuje, ale i tak robi wrażenie. [4.5] Wysycenie: Średnie. Mnie odpowiada, ale chyba obok stylu. [4] Opakowanie: Fajna, trochę przaśna eta. Od razu mi się skojarzyło, że browar z Wrocławia, bo mnich wygląda na krasnala. [4] Uwagi: Warka do 17.09. Smakowało.
Kolor: Słomkowy, odpowiednio zmętnione, bez zarzutu. [5] Piana: Gęsta, zbita, średnio trwała. [4] Zapach: Dominuje wyrazista wędzonka mięsna. Czuć też dym z ogniska i trochę słodkich nut. Pod koniec wyczuwam coś z hefeweizena. [4.5] Smak: Treściwe, słodowe z lekkim kwaskiem oraz ciut większą od niego goryczką. Trochę za mało wędzonki, w aromacie było więcej. Też jest związana z mięsem, jakby pić zwykłe piwo i zakąszać szynką szwarcwaldzką. [4] Wysycenie: Średnie. [3.5] Opakowanie: Etykieta jak nazwa browaru, profesjonalna. [5] Uwagi: Udany grodzisz, powrócę z pewnością.
Warka 10.10.2015.
Urban Chestnut to browar z amerykańskiego St. Louis, założony w 2010 r. przez Bawarczyka Floriana Kuplenta, którego filozofią jest łączenie piwowarskiego nowego i starego świata.
Idąc za ciosem w górnobawarskim Wolnzach (w sercu chmielarskiego regionu Hallertau) od 2015 r. mają następny...
Jeden z najbardziej tajemniczych Polskich browarów, który można zaliczyć do kategorii restauracyjnych działa od 2020 roku.
Browar jest zlokalizowany na zupełnym odludziu we wsi Gielniów przy drodze krajowej nr 12.
Znajduje się tutaj stacja benzynowa o nazwie "Huzar", parking...
Comment