Piwo gotowe do oceny
Profesja, Mnich
Collapse
X
-
Profesja, Mnich
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemnozłoty, bursztynowy, zmętniony. [4]
Piana: nie zbyt obfita, jak na styl, w miarę trwała, zostaje cienka warstewka. [3]
Zapach: przyjemny aromat wędzonki, bardziej w kierunku dymu z ogniska niż szynki, jest też lekka nuta słodowa. [4]
Smak: dość spora pełnia, wyraźna wędzonka, goryczka średnia w kierunku do niskiej, brakuje zdecydowanie rześkości. [3.5]
Wysycenie: średnie, mogło by być trochę wyższe. [4]
Opakowanie: fajna grafika, ciekawy projekt stylizowany na PRL, jest też komplet informacji o piwoe i skłąd. [4]
Uwagi: warka do 7.09.2015.
Moja ocena: [3.7]Last edited by rafael52; 2015-06-30, 21:37.
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jak na styl trochę za ciemne, średnio zmętnione. [3.5]
Piana: Zdecydowanie za słaba, niezbyt trwała. [3]
Zapach: Bardzo wyraźna wędzonka i odrobina aromatów słodowych. [4.5]
Smak: Piwo jak na tak mały ekstrakt robi wrażenie dość treściwego. Wędzona w smaku bardzo wyczuwalna i dość dobrze wkomponowana. Odnoszę wrażenie, że nie jest to czysta dębowa wędzonka, ale jest jeszcze znośna tak na granicy. [4]
Wysycenie: Zdecydowanie za niskie, do szampana bardzo daleko [2.5]
Opakowanie: Widać, że do tego elementu browar przykłada dużą wagę. [4.5]
Uwagi: To piwo jest bardzo dobrym materiałem wyjściowym do zrobienia bardzo dobrego grodzisza. Poprawa efektu wizualnego kolor, piana i nasycenie nie powinno stanowić większego problemu.
Moja ocena: [4]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Żółte, zmętnione. Kojarzy mi się z dużą próbką moczu do analizy. [4]
Piana: Bardzo delikatna, drobnopęcherzykowa, obecna od początku do końca w zasadzie w niezmienionej postaci. [4]
Zapach: Wyczuwalna przyjemna wędzonka typu oscypkowego. Lekkie drożdże. [4]
Smak: Bardzo przyjemne. Gładkie, dobrze pijalne, jednocześnie pełne, co przy takim ekstrakcie zasługuje na podkreślenie. Wędzonka wyczuwalna, podbita słodowością. Do Grodzisza z Nepomucena ciut brakuje, ale i tak robi wrażenie. [4.5]
Wysycenie: Średnie. Mnie odpowiada, ale chyba obok stylu. [4]
Opakowanie: Fajna, trochę przaśna eta. Od razu mi się skojarzyło, że browar z Wrocławia, bo mnich wygląda na krasnala. [4]
Uwagi: Warka do 17.09. Smakowało.
Moja ocena: [4.2]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Słomkowy, odpowiednio zmętnione, bez zarzutu. [5]
Piana: Gęsta, zbita, średnio trwała. [4]
Zapach: Dominuje wyrazista wędzonka mięsna. Czuć też dym z ogniska i trochę słodkich nut. Pod koniec wyczuwam coś z hefeweizena. [4.5]
Smak: Treściwe, słodowe z lekkim kwaskiem oraz ciut większą od niego goryczką. Trochę za mało wędzonki, w aromacie było więcej. Też jest związana z mięsem, jakby pić zwykłe piwo i zakąszać szynką szwarcwaldzką. [4]
Wysycenie: Średnie. [3.5]
Opakowanie: Etykieta jak nazwa browaru, profesjonalna. [5]
Uwagi: Udany grodzisz, powrócę z pewnością.
Warka 10.10.2015.
Moja ocena: [4.25]
Comment
-
Comment