Nepomucen, W stylu Grodziskie

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dyczkin
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2011.05
    • 3657

    #1

    Nepomucen, W stylu Grodziskie

    Piwo gotowe do oceny
    Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

    Moje warzenie // Piwny Wojownik

    Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

    Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
  • Pancernik
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.09
    • 9802

    #2
    Ocena z ARTomatu

    Kolor: Jasnozłoty, lekko zgaszony/wyblakły, zmętniony. [4]
    Piana: Biała, drobna, średniowysoka, średniotrwała. [3.5]
    Zapach: Ślad wędzony, lekkie owoce, w ogóle jakiś słaby, mało wyrazisty, no ale grodzisze tak trochę mają... [3.5]
    Smak: Delikatna wędzonka, taka trochę serowa, lekko cytrusowa goryczka, nieco owoców tropikalnych. [3.5]
    Wysycenie: Średniowysokie, grodzisz powinien chyba mieć więcej bąbelków. [3.5]
    Opakowanie: Prosta eta, ciemnozielona z ryciną jakiegoś brzegu jeziora (?), prosta nazwa, kapsel browaru. [4]
    Uwagi: No jakoś mnie to piwo nie zachwyciło, mimo szacunku dla polskiej tradycji browarniczej...

    Moja ocena: [3.55]

    Comment

    • LubieStrongi
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2016.02
      • 202

      #3
      Kopyr kiedyś twierdził podczas jednego z testów, że był nachmielony na zimno.

      Comment

      • e-prezes
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2002.05
        • 19297

        #4
        Rozumiem ideę, ale robi się z tego wędzona/dymiona mętna solidnie nachmielona woda. Może i nawet słuszna idea na lato, ale za cenę wody z saturatora w czasach PRL, a nie za bandycką cenę kraftu.
        Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2019-02-24, 12:59.

        Comment

        Related Topics

        Collapse

        • e-prezes
          Grodzisk, Modern Grodziskie
          e-prezes
          Było już "a la grodziskie", "quasi grodziskie", "w stylu grodziskie", "grodziskie 2.0", "hoppy grodziskie" a nawet grodziskie, które nie smakowało jak grodziskie. Cóż przyszła pora na wersję "modern". Czym ten modern typ się wyróżnia..?...
          2024-04-18, 07:24
        • darekd
          Nepomucen, Nepo No Title
          darekd
          Mam problem z wpisaniem tytułu, bo browar najwyraźniej chciałby zapomnieć o nazwie Nepomucen, ale firma tak jest zarejestrowana...

          Quadrupel w półlitrowej puszce, hm...

          24,5% ekstr.
          10,5% alk.

          Po otwarciu puchy poczułem galaretkę malinową z odrobiną...
          2024-11-29, 00:44
        • darekd
          Nepomucen, Crazy Lines #43 Pacific Dream
          darekd
          West Coast IPA chmiel: Motueka, Nelson Sauvin

          7,5% alk.
          16,5 ekstr.

          Aromat - przede wszystkim ubogi z lekkimi nutami cebulowo-czosnkowymi i jakimiś łagodnymi cytruskami
          Piana - wysoka, umiarkowanie trwała, ale z długim kożuszkiem, zostaje na szkle
          Barwa...
          2024-03-12, 20:46
        • Javox
          Nepomucen [Nepomucen & Gwarek], Dankadelic
          Javox
          Cold IPA

          Chmiele: Idaho 7, Simcoe, Amarillo.
          Ekstrakt 11*, alko 4.9%, goryczka 3/5.

          Piana - nie opadła od razu.
          Lacing - sporo.
          Gaz - średni.
          Barwa - zamglony jasny żółto pomarańczowy.
          Aromat - mango, cytrusy około pomarańczowe z dziką...
          2023-12-02, 17:54
        • Javox
          Nepomucen, New Yorker APA
          Javox
          APA z alko 4.8%

          Piana - więcej na początku potem prawie pełna warstewka.
          Lacing - sporo.
          Gaz- średni.
          Barwa - zamglony jasny pomarańczowy, blady.
          Aromat - cytrusy.
          Smak - słodkawe potem z czasem słodsze, jasne owoce z lekkimi cytrusami, gruszkowy, lekka...
          2024-10-31, 13:44
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...