Kolor: jasno złoty, zmętniony. [4.5] Piana: średnio obfita, drobnopęcherzykowa, delikatnie się dziurawi, ale jest trwała, zdobi szkło. [4] Zapach: solidna dawka amerykańskich chmieli, cytrusy, owoce tropikalne, lekka nuta pszeniczna. [4.5] Smak: tak jak w aromacie, sporo nut amerykańskich chmieli, cytrusów, tropików, goryczka średnia, wyraźna, grejpfrutowa. Piwo lekkie, w kierunku wytrawnego, z delikatną podbudową słodowa. [4] Wysycenie: średnie, mogło by być delikatnie wyższe. [4] Opakowanie: ciekawa koncepcja etykiety, ładna grafika, jest pełen skład. [4] Uwagi: warka do 15.08.2015, jedna z najlepszych american wheat w ostatnim nawale tego stylu, gdzyby tylko było ciut więkej goryczy było by super.
Orzeźwiające cytrusowe piwo, przyjemny aromat owoców tropikalnych i lekkiej zbożowości. W smaku lekkie, goryczka krótka, stonowana. Zeszło na pięć łyków, czyli Farmer to dobry kompan w upalne dni
Kolor: Złoty, zmętniony. [5] Piana: Ładna, biała, zbita, wysoka, raczej trwała. [4] Zapach: No - cytrusy, żywica, a do tego aromat słodowy. [4] Smak: Wyraźny smak chlebowy, zbożowy, goryczka niewysoka, ale zauważalna. Piwo ani zbyt wytrawne, ani zbyt pełne. Przyjemne. [4] Wysycenie: Wysokie, pasuje. [5] Opakowanie: Sama etykieta bardzo mi się podoba, ale informacji - poza składem - jest niewiele, ponadto w dykteryjce jest błąd gramatyczny. [4] Uwagi: Smakowało.
Kolor: Jasno słomkowe, prawie klarowne [4.5] Piana: Niezbyt obfita, średnio trwała [3] Zapach: Bardzo intensywny, przyjemny zdominowany przez cytrusowo żywiczne chmiele [4.5] Smak: Wytrawne, ale trochę wodniste, zdominowane przez goryczkę. Goryczka trochę szorstka, mocna, ale na szczęście krótka. [4] Wysycenie: Jak dla mnie optymalnie, ale dla wielu może być za niskie. [4.5] Opakowanie: Bardzo ładne, nic dodać, nic ująć. [5] Uwagi: Piwo trochę w stylu no to dowalmy chmielu. O ile w aromacie jest bardzo dobrze to w smaku przesadzone.
Kolor: Słomkowy, zmętniony [5] Piana: Szczątkowa, szybko znikająca, zostawia jedynie cieniutki pierścień i podziurawiony kożuch, ładnie firankuje. [2.5] Zapach: Słaby aromat cytrusowy(skórka cytryny), lekki diacetyl [2.5] Smak: Wodniste, lekko zbożowe, skórka cytryny, średnia cytrusowo-trawiasta goryczka [2.5] Wysycenie: Chyba brak, a jeśli już to minimalne. [1] Opakowanie: Ładna, oryginalna etykieta z pełnym składem. [5] Uwagi: Mam wrażenie jakbym trafił na felerne piwo, wygazowane, bez piany, wodniste. Smakuje jak gorzkawa woda. Poszło w kanał. Moje trzecie piwo z Marysi i jednocześnie trzeci zawód.
Kolor: Blady, mętny zółtawo-pomarańczowy. [4] Piana: Średnia, powoli opadła do warstewki z małym czopem. Koronki pełne. [4] Zapach: Cytrusy, egzotyka nie za ciężka, lekkie zioła. Miły aromat. [4.5] Smak: Sesyjna pszenica, nie za ciężka. Nie za słodka. Cytrusy, gorzka cytryna, skórka cytryny. Leciutka goryczka. [4.5] Wysycenie: Średnie. [4] Opakowanie: No to się udało. Chyba mało kto powie że grafika jest tandetna. [5] Uwagi: Mimo że data to 31.10.15 piwko smakuje dobrze. Szkoda że już nie ma upałów bo weszło by jeszcze lepiej. Do powtórki w przyszłości.
Comment