Piwo gotowe do oceny
Marysia, [Brokreacja] The Farmer
Collapse
X
-
Marysia, [Brokreacja] The Farmer
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: jasno złoty, zmętniony. [4.5]
Piana: średnio obfita, drobnopęcherzykowa, delikatnie się dziurawi, ale jest trwała, zdobi szkło. [4]
Zapach: solidna dawka amerykańskich chmieli, cytrusy, owoce tropikalne, lekka nuta pszeniczna. [4.5]
Smak: tak jak w aromacie, sporo nut amerykańskich chmieli, cytrusów, tropików, goryczka średnia, wyraźna, grejpfrutowa. Piwo lekkie, w kierunku wytrawnego, z delikatną podbudową słodowa. [4]
Wysycenie: średnie, mogło by być delikatnie wyższe. [4]
Opakowanie: ciekawa koncepcja etykiety, ładna grafika, jest pełen skład. [4]
Uwagi: warka do 15.08.2015, jedna z najlepszych american wheat w ostatnim nawale tego stylu, gdzyby tylko było ciut więkej goryczy było by super.
Moja ocena: [4.2]Last edited by rafael52; 2015-07-08, 23:33.
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, zmętniony. [5]
Piana: Ładna, biała, zbita, wysoka, raczej trwała. [4]
Zapach: No - cytrusy, żywica, a do tego aromat słodowy. [4]
Smak: Wyraźny smak chlebowy, zbożowy, goryczka niewysoka, ale zauważalna. Piwo ani zbyt wytrawne, ani zbyt pełne. Przyjemne. [4]
Wysycenie: Wysokie, pasuje. [5]
Opakowanie: Sama etykieta bardzo mi się podoba, ale informacji - poza składem - jest niewiele, ponadto w dykteryjce jest błąd gramatyczny. [4]
Uwagi: Smakowało.
Moja ocena: [4.1]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasno słomkowe, prawie klarowne [4.5]
Piana: Niezbyt obfita, średnio trwała [3]
Zapach: Bardzo intensywny, przyjemny zdominowany przez cytrusowo żywiczne chmiele [4.5]
Smak: Wytrawne, ale trochę wodniste, zdominowane przez goryczkę. Goryczka trochę szorstka, mocna, ale na szczęście krótka. [4]
Wysycenie: Jak dla mnie optymalnie, ale dla wielu może być za niskie. [4.5]
Opakowanie: Bardzo ładne, nic dodać, nic ująć. [5]
Uwagi: Piwo trochę w stylu no to dowalmy chmielu. O ile w aromacie jest bardzo dobrze to w smaku przesadzone.
Moja ocena: [4.175]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Słomkowy, zmętniony [5]
Piana: Szczątkowa, szybko znikająca, zostawia jedynie cieniutki pierścień i podziurawiony kożuch, ładnie firankuje. [2.5]
Zapach: Słaby aromat cytrusowy(skórka cytryny), lekki diacetyl [2.5]
Smak: Wodniste, lekko zbożowe, skórka cytryny, średnia cytrusowo-trawiasta goryczka [2.5]
Wysycenie: Chyba brak, a jeśli już to minimalne. [1]
Opakowanie: Ładna, oryginalna etykieta z pełnym składem. [5]
Uwagi: Mam wrażenie jakbym trafił na felerne piwo, wygazowane, bez piany, wodniste. Smakuje jak gorzkawa woda. Poszło w kanał. Moje trzecie piwo z Marysi i jednocześnie trzeci zawód.
Moja ocena: [2.675]Last edited by rafalek21; 2015-09-26, 20:52.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Blady, mętny zółtawo-pomarańczowy. [4]
Piana: Średnia, powoli opadła do warstewki z małym czopem. Koronki pełne. [4]
Zapach: Cytrusy, egzotyka nie za ciężka, lekkie zioła. Miły aromat. [4.5]
Smak: Sesyjna pszenica, nie za ciężka. Nie za słodka. Cytrusy, gorzka cytryna, skórka cytryny. Leciutka goryczka. [4.5]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: No to się udało. Chyba mało kto powie że grafika jest tandetna. [5]
Uwagi: Mimo że data to 31.10.15 piwko smakuje dobrze. Szkoda że już nie ma upałów bo weszło by jeszcze lepiej. Do powtórki w przyszłości.
Moja ocena: [4.425]
Comment
-
Comment