Piwo gotowe do oceny
Pracownia Piwa, Baciar
Collapse
X
-
Pracownia Piwa, Baciar
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: złoty, zamglony. [4.5]
Piana: średnio wysoka, drobna, gęsta, średnio trwała. [4]
Zapach: średnio intensywny, przyjemny, cytrusy, owoce tropikalne, przyprawy i zioła. [4.5]
Smak: przyprawowy, owocowy i lekko fenolowy. Jak w zapachu była przewaga owoców, tak tu jest więcej smaczków typowych dla piw belgijskich. Goryczka jest średnio mocna, przyjemna w piciu. Piwo jest orzeźwiające i dobrze pijalne. [4]
Wysycenie: średnie do niskiego. [5]
Opakowanie: pite w pubie [4]
Uwagi:
Moja ocena: [4.25]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Pomarańczowy, zmętniony płyn z zawieszonymi drobinami chmielin - chyba? [4.5]
Piana: Drobne pęcherzyki. Łatwa do wzbudzenia na każdym etapie picia. Układa się w nieregularne wysepki, nie najlepiej osadza się na ściankach teku. [4]
Zapach: Słodko-przyprawowy. Fenole, leciutka brzoskwinia; tło żywiczno-tropikalne. [4.5]
Smak: Piwo złożone. Nasycone przyprawami, słodkimi owocami; posiada przyjemną chmielową goryczkę i zostawia cierpki drożdżowy posmak. Rozgrzewający alkohol wyczuwalny wyłącznie w postaci lekkiego drapania w przełyku. [4]
Wysycenie: Średniowysokie, za bardzo. [4]
Opakowanie: Seria z naklejkami. Wszystko na swoim miejscu, ale nie robi szczególnego wrażenia. Czas najwyższy na brakujący firmowy kapsel. [4]
Uwagi: Smaczne.
Moja ocena: [4.2]
Comment
-
-
IBU: 70
opak.: beczka (0,33/2 l)
data: 2015-11-10#4
data przydatności: 2015-05-06
ocena: 4 – b.dobre
cena: 11,00/2 zł
miejsce: Hoppiness
opis:
zapach: lekkie przyprawy (b. lekkie cytrusy);
goryczka: niska, skórki (zest) od cytrusów;
gładkie
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasna pomarańcza, zbytnio zamglona. [4]
Piana: Nie chce lepić się do szkła. Opada powoli, ale konsekwentnie. Kolor piany biały, pęcherzyki średniej grubości. [3]
Zapach: Piękna mandarynka, która trochę zagłusza wszystko inne. Są jednak też odczuwalne słodkie zioła i brzoskwinie, też oczywiście słodkie, no i lekko stajnia koni. [4.5]
Smak: Goryczka w gębie odczuwalna niżej niż 70 IBU i w postaci słodszych cytrusów oraz mango. Piwo nie jest jednak słodkie. Wytrawne też nie jest, pod koniec przyprawy jak majeranek czy oregano dochodzą w smaku. [4]
Wysycenie: Odpowiednie, średnie. [4]
Opakowanie: Buteleczka 0.33l. Etykieta naklejana, ale nie od razu Rzym zbudowano. Na samej etykiecie baciar, czyli jakiś miejski łobuz, ładnie narysowany. Dużo info o składzie, ale czemu nie ma nazwy konkretnego chmielu ?? [3]
Uwagi: Kolejne bardzo dobre piwo z Pracowni Piwa. Ktoś tam ma talent.
Warka do 10.02.2016.
Moja ocena: [4.025]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Zmętniony, bursztynowy [4.5]
Piana: Jasna, obfita z czasem opadła, zostawiając ślad [4.5]
Zapach: Belgijskie nuty - drożdżowe, winne, korzenne oraz cytrusy i tropikalne owoce od chmieli. W tle jakieś kwiatki waniają co lekko wkurza [4.5]
Smak: Słody w stylu belgijskim - fenole, drożdże oraz karmel i zbożowość kontra wyraźna goryczka grejpfrutowo-ziołowa. [4]
Wysycenie: Średnie [4.5]
Opakowanie: Typowa grafika plus niezbyt bogate info na kontrze [4]
Uwagi: Piwo jest pół-wytrawne i stanowi mieszankę belgijskich klimatów oraz amerykańskich, nowofalowych chmieli.
Moja ocena: [4.275]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Brudna pomarańcz, zamglony. [4]
Piana: Obfita, zostawia ślad na szkle ale szybko się dziurawi. [3.5]
Zapach: Zioła, przyprawy, kwiaty. Przyjemny, belgijski. [4]
Smak: Lekko cierpkawe na wstępie. Zbożowo drożdżowy charakter. Goryczka średnio intensywna, ziołowa. Przyprawowy posmak. [4]
Wysycenie: Średnie, OK. [4.5]
Opakowanie: Fajna etykieta, niedokładny skład ale odesłanie do stronki. [4]
Uwagi: Warka 10.02.16 Kupione na skraju terminu, niezmiennie smaczne.
Moja ocena: [3.975]Last edited by Dzoshu; 2016-02-09, 17:43.
Comment
-
Comment