Piwo gotowe do oceny
Wąsosz, [Kraftwerk] Parabellum
Collapse
X
-
Wąsosz, [Kraftwerk] Parabellum
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak -
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemnobrunatny, lekko zmętniony. [4]
Piana: dość obfita, drobnopęcherzykowa, powoli opada, zdobi szkło. [4]
Zapach: średnio intensywny, są jakieś aromaty chmielowe, trochę żywic, nut charakterystycznych dla Mosaica, aromaty ciemnych słodów również obecne, głównie czekolada. [3.5]
Smak: tak jak aromat średnio intensywny, wyczuwalne nuty chmielowe oraz ciemnych słodów, goryczka średnia, trochę palona, zalegająca. [3.5]
Wysycenie: średnie, może delikatnie w kierunku niskiego. [4.5]
Opakowanie: grafika w stylu serii, jakoś średni mi się podoba, plus za podanie składu. [3.5]
Uwagi: warka do 20.12.2015,
Moja ocena: [3.625]Last edited by rafael52; 2015-07-05, 23:43. -
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarny, nieprzejrzysty. [4.5]
Piana: Niska, niezbyt trwała. [4]
Zapach: Kawowy, opiekany. [3]
Smak: Kawa, mocno kwaskowe, gorzka czekolada, cytrusowa chmielowość, palone, goryczka średnia, palono-cytrusowa. [3.5]
Wysycenie: Niskie. [4]
Opakowanie: Lubię tą serię, ma bardzo klimatyczne etykiety, ale ta scenka rodzajowa w pierwszowojennym stylu gryzie mi się trochę z drugowojennymi He-111 w tle [4]
Uwagi: Hmm, niezły american stout Choć trochę za kwaśny. Niestety z Black IPA niewiele ma wspólnego, aromat chmielowy niewyczuwalny, smak głównie palony, kawowy, posmaki chmielowe na drugim planie.
Moja ocena: [3.475]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnobrunatny, pod światło prawie miedź. [3.5]
Piana: Krótka z efektownym osadem na szkle, ale za szybko opadła. [3]
Zapach: Średnio intensywny, ale przyjemny i złożony. Czuć suszone, ciemne śliwki, aromat gorzkiej, ciepłej czekolady, kawy i iglaków. Cytrusy ledwo wyczuwalne i ogólnie mało tu chmielu. [4]
Smak: Goryczka zalegająca, żywiczna, pestkowa z wyraźnym kwaskiem, niczym palone słody, dosyć duża. Piwo pozbawione słodkości. [4]
Wysycenie: Niskie, w sam raz. [4.5]
Opakowanie: Etykieta wojenna, czcionka kojarzy mi się z niektórymi płytami ze sceny BM. Kapsel czarny, tu akurat bardzo odpowiedni, goły. [4]
Uwagi: Piwo trochę za bardzo palone i przez to kojarzące się ze stoutem, ale smaczne. Na plus nazwa stylu CDA, a nie absurdalne Black IPA.
Warka 20.12.2015.
Moja ocena: [3.9]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnobrunatna. [4]
Piana: Beżowa. Drobno i średnio pęcherzykowa. Stosunkowo szybko rzednie, obwódka do końca. [3.5]
Zapach: Dominują nuty palone, aromat nie jest szczególnie intensywny. [3.5]
Smak: Piwo jest lekkie, niebezpiecznie zbliżając się do wodnistości. Delikatne nuty palone, nowofalowe chmiele jakoś pochowane. Goryczka średnia, do wysokiej. Pijalne. [3]
Wysycenie: Bez zarzutu. [5]
Opakowanie: Super, podobnie jak inne z serii. [5]
Uwagi: Warka 20.12.2015 r. No i oto jest pierwsze (na pięć) piwo z Kraftwerka, która nie jest bardzo dobre, a jedynie solidno-przeciętne. Za lekkie, za bardzo dry stoutowe. Nasz rynek akurat obfituje w świetne Black IPA, Parabellum się wśród nich nie wyróżnia, ale na pewno nie jest piwem złym.
Moja ocena: [3.475]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarny, z brunatnymi przebłyskami. [4.5]
Piana: Beżowa, trwała, pozostawia niewielkie ślady na szkle. [4]
Zapach: Akcenty leśne czyli żywica i iglaki wymieszane z delikatnym kawowym aromatem. [4]
Smak: Tutaj kawa jest bardziej wyczuwalna niż w aromacie. Dość długa, zalegająca żywiczna goryczka. [4]
Wysycenie: Troszkę więcej gazu by nie zaszkodziło. [3.5]
Opakowanie: Fajna kolorystyka, komplet informacji. [4]
Uwagi: Mimo, że są lepsze piwa w tym stylu, to całkiem dobrze się pije.
Moja ocena: [4]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemny brunatny. [4]
Piana: Drobna, średnio obfita, lekko oblepia szkło [4]
Zapach: Słodkawy, lekko palony, żywiczna chmielowość i grejprut. Intensywność nie powala. [4]
Smak: Wymieszana palowość z skórka chleba i minimalną słodyczą, grejprutowo żywiczna goryczka, srednia w stronę mocnej troche zalega, zostawia kwaskowy posmak. [3.5]
Wysycenie: Niskie. [4.5]
Opakowanie: Podoba mi się etykieta, goły kapsel. [4.5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.85]Comment
-
Piana: bezowa, drobna, średnio obfita.
Zapach: średnio intensywny ku niskiemu. Słodkawy, lekko palony
Smak: goryczka słaba, paloność też nie jakaś wielka. Smakowało bardziej jak jakiś wyraźniejszy milk stout niż CDA
Opakowanie: mnie nie urzeka
Uwagi: Warka 20.12.2015 r.
Pite kilka dni po terminie
Bardziej milk stout niż black IPA czy CDA czy jak to by nazwać
Lekkie, słodkawe piwko, ale w regularnej cenie zbyt mało zapadające w pamięćLast edited by dlugas; 2016-01-09, 17:38.Comment
Comment