Piwo gotowe do oceny
Reden Świętochłowice, OwShooter
Collapse
X
-
Reden Świętochłowice, OwShooter
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemnobrunatny, zmętniony. [4]
Piana: bardzo obfita, drobnopęcherzykowa, szybko się dziurawi, pęka. [3]
Zapach: sporo aromatów ciemnych słodów, kawy, czekolady, lekka paloność. [4]
Smak: dość smukłe, w kierunku wytrawnego, jak w aromacie sporo nut ciemnych słodów, kawy, kakao, gorzkiej czekolady, daje się wyczuć delikatna kwaskowatość oraz paloność, goryczka średnia, lekko palona. [3.5]
Wysycenie: średnie, lekko w kierunku wysokiego, mogło by być niższe. [4]
Opakowanie: ciekawa grafika, nie w stylu browaru, ale mi się podoba, ciekawy sposób przedstawienia parametrów piwa, jest również pełen skład. [4.5]
Uwagi: warka do 30.09.2015, jak na styl oraz ekstrakt to zdecydowanie brakuje pełni.
Moja ocena: [3.725]Last edited by rafael52; 2015-08-03, 00:28.
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarny pod światło wpadający w brązowy, delikatnie zmętniony [4]
Piana: Na początku wysoka, ale wywołana przez duże nasycenie, zbudowana z dużych i średnich pęcherzy, szybko się dziurawi i opada. Trochę jak na coli. [2]
Zapach: Niezbyt intensywny ale przyjemny, zbożowy, palony. [4]
Smak: W smaku bardziej przypomina klasycznego stouta. Dominuje palność. Piwo wytrawne. Brakuje gładkości i pełności oraz czekoladowych posmaków. [3.5]
Wysycenie: Trochę za duże [3.5]
Opakowanie: Widać kreatywne podejście do etykiety, ale jeszcze czegoś brakuje [4]
Uwagi: Piwo dobre ale dla mnie brakuje cech typowych dla stoutu owsianego.
Moja ocena: [3.575]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnobrązowy, nieprzejrzysty. [4.5]
Piana: Bardzo wysoka, trwała, utrudnia nalewanie. [4]
Zapach: Czekolada, zboże. [4]
Smak: Słodowy, słodkawy, karmelowy, czekolada, paloność, po ogrzaniu bardziej kwaskowe. [4]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: Celownik i dane na nim fajne, ale za bardzo nie wiem o co chodzi w samej nazwie i grafice. [4]
Uwagi: Brakuje gładkości, mało treściwe, dominuje czekolada i niezbyt silna paloność, potem bardziej kwaskowe. Dobre, ale nie zachwyca.
Moja ocena: [4.025]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Brunatny, zbyt jasny jak na stout. [3.5]
Piana: Piwo bardzo mocno się pieni nawet jak nalewa się je powoli po ściance, beżowa piana zbutowana z średnich pęcherzyków jednak szybko opada. [3.5]
Zapach: Przyjemne nuty zmielonej kawy, kakao i dużo nut zbożowych i płatków owsianych, bardzo przyjemny. [4.5]
Smak: Piwo jest szorstkie, średnio pełne, wyraźna kawowa paloność, gorzka czekolada i również nuty zbożowe, średnio intensywna chmielowo-palona i przyjemna goryczka zostaje w ustach. [4]
Wysycenie: Niskie, dobre. [5]
Opakowanie: Podoba mi się stylistyka, fajne zamieszczenie informacji jako parametrów na celowniku, do tego browar zainwestował w swój kapsel. [4.5]
Uwagi: Piwo nawet dobre, świetne jeśli chodzi o nuty zbożowe jednak gładkość i pełnia nie powalaja, nie można jednak nazwać tego piwa strzałem w stopę
Moja ocena: [4.175]
Comment
-
-
Jedno z najbardziej wysyconych piw craft'owych, jakie piłem.
Pobiło nawet pite tuż przedtem Banany na rauszu oraz Melonmana z Redena.
Tyle, że to jest (niby) stout. Rzekomo nawet oatmeal stout.
Jak na ten styl:
a) wysycenie zdecydowanie w kosmos w cholerę zbyt wysokie,
b) zbyt puste,
c) zbyt nudne.
Już nawet oatmeal stout z Wrężela był bardziej pełen niż to coś od Redena.
Dwutlenek węgla napierdziela w jamie gębowej bardziej niż w coca coli.
Tragedia, a nie oatmeal stout. Niech się lepiej Reden trzyma pszenic...to im wychodzi.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnobrunatny. [4.5]
Piana: Jak Guiness z puszki, tylko widżetu nie ma. [5]
Zapach: Mocno palony, kawowy. [4.5]
Smak: Dosyć wysoka goryczka jak na styl (mam wrażenie, że dużo więcej, niż deklarowane 35 IBU). Raczej wytrawne, trochę brakuje mu jak dla mnie ciała. Kawowe, palone. Posmak zbożowy, czekoladowy. [4]
Wysycenie: Trochę za duże. [4.5]
Opakowanie: Redenowy standard, chociaż nie wiem, dlaczego shooter. [4.5]
Uwagi: Smakowało.
Moja ocena: [4.35]
Comment
-
Comment