Piwo gotowe do oceny
Gloger, Premium
Collapse
X
-
Gloger, Premium
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: złociste, lekko mętne [4]
Piana: biała, drobna, typowa w Glogerze, marna i szybko opada do marnej obwódki wokół szkła [2.5]
Zapach: słaby, słodowo-metaliczny, może ciut stęchły [2.5]
Smak: w odróżnieniu od pozostałych piw jasnych to daje się wypić choć bez zbytniej przyjemności, goryczka lekka, cierpkawa, gorzka, momentami czułem jakbym krople żołądkowe pił, dość wyraźny słodowo-zbożowy posmak, tyle w temacie Premium z tego browaru [3]
Wysycenie: za duże [3.5]
Opakowanie: bardzo ładna etykieta i ładny kapsel [5]
Uwagi: Ledwie wypijalne piwo, szczerze to Harnaś z Lidla za 2,40 daje większą przyjemność
Moja ocena: [2.95]Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, opalizujący. [4]
Piana: Krótka, szybko opadła, pęcherzyki od początku były grube. Na finiszu został tam jakiś ślad. [2.5]
Zapach: Słodowy, siarkowy, obecny lekki diacetyl. Trzeba się jednak bardzo wysilać żeby coś wyczuć. [2.5]
Smak: Goryczka jest niespodziewanie dosyć duża, ale niezbyt przyjemna, apteczna i trochę ziołowa. Słód kontruje delikatnie, piwo jest jednak syte i cierpkie jednocześnie. [3.5]
Wysycenie: Średnie. [3.5]
Opakowanie: Ładna etykieta i dobrej jakości, ale za dużo na niej piwnego bełkotu między innymi o niedoścignionej jakości piwa. Bardzo ładny kapsel. [4]
Uwagi: Piwo stało w lodówce chyba z dwa miesiące i dziś sobie wypiłem. Data do 19.01.2016. Jak na Gloger to nie jest tak źle.
Moja ocena: [3.1]
Comment
-
Comment