Piwo gotowe do oceny
Gloger, Herbowy
Collapse
X
-
Gloger, Herbowy
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: niby to pszeniczniak ale kolor zalatujący bursztynem jakoś mi nie podchodzi [2]
Piana: biała, drobna, szybko opada, po jakimś czasie marne resztki na piwie [2.5]
Zapach: zbożowo-owocowy z domieszka czegoś co mi się nie podoba..... [3]
Smak: smak do dominacja słodowa, dość ostra, leciutka goryczka, delikatne chlebowe akcenty, goryczka zbyt mocna jak na pszeniczne, strasznie nierówne piwo [2.5]
Wysycenie: zdecydowanie za dużo, mam uczucie jakbym pił colę (porównanie dotyczy tylko nagazowania) [2.5]
Opakowanie: tak jak w poprzednich piwach z Glogera, design bardzo ładny [5]
Uwagi: Kolejne bardzo marne, niestety piwo z browaru, termin przydatności to koniec lipca....
Moja ocena: [2.775]Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: mdły, nie podoba mi się. W pszenicznych powinna być zawiesina delikatna, a tutaj jej nie ma. Szkoda. [1]
Piana: nie ma w ogóle. [1]
Zapach: śmierdzi skarpetami. [1]
Smak: straszny smak leku na gardło podobnie jak smak Żywca z niebieską etykietą, nie pamiętam nazwy. [1]
Wysycenie: zero. [1]
Opakowanie: w ogóle mnie się nie podoba. Kolor kału. [1]
Uwagi: Najgorsze piwo z glogera.
Moja ocena: [1]╔═╗
║═╬╦╦═╦═╦═╗
╠═║║║╬║╩╣╔║
╚═╩═╣╔╩═╩╝UŻYTKOWNIK
════╚╝══════════
- GIOCARE - Polski produkt wyprodukowany dla Biedronki lecz już niespotykany :(
"Ten, kto wymyślił piwo, był mędrcem"
http://www.kp.pl/
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: To chyba jakieś jaja są. Kolor prawie słomkowy, piwo jest klarowne. [1]
Piana: Biała, średnio trwała. Nawet fajnie lepi się do szkła. Na finiszu dwa cm kożuszku. [3]
Zapach: Czuć banany i wanilię . Goździków brak jak i chmielowych doznań. Tak jak lubię w pszenicach. [4]
Smak: Piwo jest chlebowe, słodowe. Główną wadą jest prawie brak owoców. Goryczka trochę za duża. [3]
Wysycenie: Średnia. [3]
Opakowanie: Typowy Gloger, wszystko bardzo ładnie. [4.5]
Uwagi: Nie jest to hefeweizen. Piwo przypomina Tyskie Książęce Złote Pszeniczne, ale jest lepsze od niego szczególnie w aromacie.
Warka 18.01.2016.
Moja ocena: [3.325]
Comment
-
-
Dziwne to jasne pszeniczne, które jest klarowne jak rasowy pilsner. Może w zamyśle to miał być kristalweizen (w sumie na etykiecie nie podano, że piwo jest niefiltrowane). Poza tym dosyć poprawna pszenica, w zapachu banan, odległe goździki, po ogrzaniu trochę więcej fenoli (bubble gum). Piana biała, drobna, średniotrwała. W smaku na początku raczej słodkawe (jak Paulaner), po pewnym czasie pojawia się lekki kwasek. Generalnie to taka pszenica na 3+ (w skali od 2 do 5). Piwo z datą 1.11.2015, zakupione w promocji za 2,5 zł.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemne złoto wpadające w bursztyn. Klarowny. Tu bym się nie czepiał, że nie jest mętne. Popularny Erdinger też nie jest. Można uznać że to kristall [4]
Piana: Początkowa ładna sztywna i obfita. Potem dość szybka redukcja do chmurkowej warstwy. Oblepia szkło wyraźnie [4]
Zapach: Poprawny, raczej zgodny ze stylem. Sporo słodkiego banana, goździków za to nie ma. To co charakterystyczne to wyraźna słodka waniliowa nuta. Generalnie słodki zapach, ocierający się wręcz o ulepkowatość [3.5]
Smak: Tak jak w zapachu - d... nie urywa, ale ciężko się przyczepić. Taka tam poprawna pszenica w typie bananowym, słodka, bez akcentów kwaskowych i goździków. To co ją wyróżnia to nuta waniliowa, obecna zarówno w zapachu jak i w smaku. Goryczka bardzo niska. Lekkie wrażenie wodnistości psuje nieco ogólny odbiór [3.5]
Wysycenie: Wysokie, odpowiednie. Pasuje raczej [4.5]
Opakowanie: Jak ta cała glogerowa seria - estetycznie OK. Dokładny skład [4]
Uwagi: Data: 01.11.2015
Moja ocena: [3.65]Last edited by chechaouen; 2015-10-28, 20:48.
Comment
-
Comment