Piwo gotowe do oceny
Gloger, Brylant Jasny
Collapse
X
-
Gloger, Brylant Jasny
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: słomkowy, lekko mętnawy [3]
Piana: biała, drobna, dość mierna i uboga, szybko zdechła pozostawiając wysuszone kości na słońcu [3.5]
Zapach: brzydki nie był ale ile razy można moczyć nos aby coś wyczuć? Głównie słód [3]
Smak: nie moja bajka, woda o lekkim piwnym zabarwieniu i to samo w smaku, mokre z odrobina minimalną chmielowej goryczki oraz minimalistycznymi ilościami słodu [2]
Wysycenie: trochę za duże [4]
Opakowanie: super etykieta, firmowy kapsel [5]
Uwagi: Wole zimne coca-cole niż to piwo, a takie miałem nadzieje na smacznego pilsa
Moja ocena: [2.8]Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Słomkowy, zamglony troszeczkę. [4]
Piana: Bardzo grube bąble, powoli pękają. Po minucie jednak mizeria. [2.5]
Zapach: Słód, tym razem bez ścierki. Ubogo, z lekkim chmielem, ziołowym i z owocami ( agrest). [3.5]
Smak: Niestety piwo jest bardzo wodniste, aż się zdziwiłem bo zapach był w miarę. Jest to lekko goryczkowy napój pozbawiony słodu, na szczęście również też różnych sensorycznych wad. Ogólna pustka. [2]
Wysycenie: Za niskie, nie orzeźwia. Powoli zaczynam mieć odczucie, że piję wodę z kranu, w którym to przez pomyłkę ktoś dodał zamiast chloru trochę chmielu. [2]
Opakowanie: Oczywiście najlepszy element piwa. Jednak znów jest bajdurzenie o czeskim stylu, co już zaczyna irytować. [4]
Uwagi: Porażka, odpuszczam sobie na razie ten browar po wypiciu czterech różnych piw ( jest parę jeszcze innych). Warka 22.10.2015.
Moja ocena: [2.775]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasne złoto. [4]
Piana: Wielkie bąble zaraz spadające do cienkiej warstewki. Na szkle mało. [3]
Zapach: Chyba chmielowy na słodzie na początku potem zapach prawie znika. [3.5]
Smak: "Blaszano-gipsowe" słodkawe, kwasek zbożowy. Lekko goryczkowe. [3]
Wysycenie: Średnie. [3.5]
Opakowanie: Nawet nawet, trochę rażą te niby medale. [4]
Uwagi: Niby wszystko prawie ok ale jakoś zwyczajnie. Etykieta sugeruje specjał. Fakt wodniste jest i trochę mało smaczne... takie zwykłe w stylu raczej koncernówki niemieckiej.
Moja ocena: [3.3]Last edited by Javox; 2015-10-18, 11:18.
Comment
-
Comment