Piwo gotowe do oceny
Witnica, [Spirifer] Agat
Collapse
X
-
Witnica, [Spirifer] Agat
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: głęboki złoty, jasny bursztyn, zamglony. [4.5]
Piana: obfita, drobnopęcherzykowa. dość trwała, zdobi szkło. [4]
Zapach: średnio intensywny, obecne aromaty amerykańskich chmieli, wyczuwalny Mosaic, delikatna słodowość, wyczuwalny jest delikatny DMS. [3.5]
Smak: wyraźna pełnia, delikatna słodycz, trochę nut chmielowych, owocowych, goryczka w kierunku niskiej, mogła by być zdecydowanie wyższa. [3.5]
Wysycenie: średnie. [4.5]
Opakowanie: grafika oraz nazwa piwa ma chyba nawiązywać do samego browaru, jednak jakoś średnio mi się podoba, plus za komplet informacji na kontrze. [3.5]
Uwagi: to samo piwo można też kupić pod nazwą H.EXE, tego to już w ogóle nie rozumie.
Moja ocena: [3.65]Last edited by rafael52; 2015-07-08, 23:09.
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rafael52 Wyświetlenie odpowiedziUwagi: to samo piwo można też kupić pod nazwą H.EXE, tego to już w ogóle nie rozumie.Ochotnicza Straż Piwna
BAZA = 7446
Comment
-
-
Wcześniej H.EXE owszem była podobna do Tour.
Wtedy była różnica o 0,1 % ekstraktu.
H.EXE 14,1 %, a Tour 14 %.
Teraz jest nowa wersja H.EXE
Zaloguj się do Facebooka, aby zacząć udostępniać różne rzeczy oraz łączyć się ze znajomymi, rodziną i ludźmi, których znasz.
Nie różni się niczym od Agatu, nawet mają identyczny kod kreskowy, datę przydatności.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacekwerner Wyświetlenie odpowiedziZnowu coś nowego ... faktycznie dziwnie kombinują - po co te podwójne nazwy
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacekwerner Wyświetlenie odpowiedziZnowu coś nowego ... faktycznie dziwnie kombinują - po co te podwójne nazwy
Tylko trochę głupio to wygląda jak ktoś się zorientuje.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Zamglone ciemne złoto. [4]
Piana: Obfita, zbita, trzyma się dzielnie, pęcherzyki średniej grubości. [4]
Zapach: Wyraźnie czuję cytrynę, a to doprawdy rzadkość w piwie, co innego inne cytrusy. Oprócz tego przyjemny aromat siana, pola. Wyjątkowy zapach, wyróżniający się. [5]
Smak: Goryczka średnia, trochę chyba większa niż deklarowane 37 IBU, w postaci grejpfruta i cytrusowych pestek. Duża podbudowa słodowa sprawia wrażenie pełności, piwo niezbyt orzeźwia, ale jest smaczne, raczej do degustowania w cieniu po gorącym dniu. Pod koniec wyczuwam siano i trawę też w smaku. [4.5]
Wysycenie: Wolałbym większe. [3.5]
Opakowanie: Etykieta nie zapowiada świetnego piwa. Narysowany jest kamień agat, który podobno ma działanie uspokajające i sprzyjające równowadze duchowej. Słuszna nazwa piwa, ale sama etykieta nie powala. [4]
Uwagi: Zachwyciłem się tym piwem, podana w składzie trawa cytrynowa zrobiła swoje. To jest Summer Ale, ale takie na drugą część lata.
Warka 02.01.2016.
Moja ocena: [4.525]
Comment
-
Comment