Zadyma, Zadyma Sezonowe - AIPA

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dyczkin
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2011.05
    • 3657

Zadyma, Zadyma Sezonowe - AIPA

Piwo gotowe do oceny
    Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
  • Pancernik
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.09
    • 9802

Ocena z ARTomatu

Kolor: Bladozłoty, zamglony. [4]
    Piana: Biała, drobna, niezbyt wysoka, ale te pół centymetra długo się utrzymuje... [3.5]
    Zapach: Słód, karmel, a nawet... wanilia. Dość zaskakujący, niezbyt mi odpowiada. [3]
    Smak: Goryczka, ale z ciekawą, karmelową podbudową i nutą owoców tropikalnych. Taki... pozytywnie frapujący . [4]
    Wysycenie: Drobniuteńkie bąbelki biegną do powierzchni i delikatnie musują (i masują) w paszczy. [4]
    Opakowanie: Czarna eta z jasnozielonym konturem tarczy i beczki piwa. Pomarańczowe logo browaru. Jedyną nazwą jest "Sezonowe". Goły czarny kapsel. [3.5]
    Uwagi: Podwójnie zaskakujący wyrób "Zadymy". Po pierwsze, to zdecydowanie niebanalna AIPA. Po drugie - rewolucja wkracza na Podhale - jak żyć...?
    Odkopałem tę ocenę gdzieś w telefonie, piwo pite w lipcu 2015 .

Moja ocena: [3.575]

Comment

Related Topics

Collapse

• e-prezes
      Wąsosz (?), Wawelskie AIPA
      e-prezes
      Piwo dystrybuowane wokół Krakowa i w nim zapewne przez podmiot/hurtownię z Krakowa. Są dedykowane szklanki. Tu wyłapane w lecie pod miastem w Zielonkach.

Generalnie cieszy mnie to, że nie tylko mierne piwa są oferowane w lokalach gastro poza centrum miasta. Ja byłem dość mocno...
      2023-01-29, 17:02
    • darekd
      ReCraft, Styrian Dragon Sprau AIPA
      darekd
      Piwo ciekawostka, bo nie tylko jest w nim oryginalny chmiel słoweński (Styrian Dragon), ale dodatkowo słodowany bobik (pastewna odmiana bobu).

Ekstr. 15%
      Alk. 6,0%

Aromat - cytrusy i lekka trawa od chmielu
      Piana - wyższa, niezbyt trwała, dłuższa koronka...
      2025-01-22, 22:57
    • ART
      Jastrzębie, AIPA
      ART
      Alk. 5.2 / 14 blg

American India Pale Ale z browaru Jastrzębie.

Jasnozłote, lekko mętne.
      Piana obfita, gęsta i trwała.
      Aromat - spod owocowości z nutkami cytrusów, wyłania się przyjemna acz może nieoczekiwana słodowość.
      Goryczka wysoka, ułożona....
      2024-11-20, 21:50
    • dadek
      Merklín, Za školou 383, Pivovar Petr Petružálek
      dadek
      Do Merklína nie dojedziemy pociągiem, choć taka stacja kolejowa znajduje się na sieci kolejowej České Republiky. Jednak jest zupełnie gdzie indziej bo koło Karlových Varů. Ten Merklín z browarkiem znajduje się około 30 km na południe od Pilzna, dojazd zapewniają autobusy ze stacji kolejowej...
      2023-05-16, 00:44
    • kaczka116
      Wąsosz, [Revolta] Orange AIPA
      kaczka116
      Piwo gotowe do oceny
      2020-06-18, 21:36
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...