Piwo gotowe do oceny
Koreb, [Szpunt] Master Exploder
Collapse
X
-
Koreb, [Szpunt] Master Exploder
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemnozłoty, zamglony. [4.5]
Piana: średnio obfita, drobnopęcherzykowa, szybko się dziurawi, nie za ładnie się prezentuje. [3]
Zapach: lekka przewaga chmieli, sporo Citry, cytrusów, tropików, trochę żywic, niewiele słabszy aromat słodowy, lekko karmelowy. [4]
Smak: dokładnie to co w aromacie, nuty amerykańskich chmieli lekko przeważają nad nutami słodów, wyczuwalne cytrusy oraz tropiki, trochę żywic, wyraźny karmel, pełnia słodowa na średnim poziomie, goryczka również średnia. [3.5]
Wysycenie: średnie, dobre. [4.5]
Opakowanie: grafika oraz wykonanie całkiem niezłe, jest pełen skład. [4]
Uwagi: warka do 20.11.2015, jak dla mnie trochę za dużo karmelu w smaku.
Moja ocena: [3.75]Last edited by rafael52; 2015-07-29, 22:18.
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: złocisty, zamglony [5]
Piana: Średnio-niska, drobnopęcherzykowa, nietrwała, lekko oblepia szkło [3]
Zapach: zdecydowanie chmielowy, przeważają owoce tropikalne, cytrusy, trochę żywicy i iglaków, karmel, delikatny diacetyl(ale nie przeszkadza) Bardzo przyjemny, dość intensywny aromat [4]
Smak: tropikalne owoce, cytrusy, iglaki, żywica karmel, średnia, długa, ale przyjemna goryczka, trochę jak albedo słodkiego grejpfruta, delikatnie iglasta. Trochę brakuje ciała, ale nie jest wodniste. [4]
Wysycenie: średnie - odpowiednie [4.5]
Opakowanie: Ładna, czytelna etykieta, pełny skład, z przodu etykieta ma przyjemną szorstkawą, papierową fakturę. [4.5]
Uwagi: Smaczne i poprawne(z wyjątkiem lekkiego diacetylu) pale ale. Bardzo spodobał mi się intensywny, bogaty aromat.
Moja ocena: [4]
Comment
-
Comment