Kolor: złoty, lekko w kierunku bursztynowego, zmętniony. [4.5] Piana: średnio obfita, drobnopęcherzykowa, szybko się dziurawi i opada. [3] Zapach: dominują aromaty słodowe, karmelowe, zaraz za nimi wyczuwalne chmiele, głównie Citra, cytrusy, trochę trawy cytrynowej oraz skórki cytryny, kolendra jak dla mnie nie obecna. [3.5] Smak: tutaj trochę lepiej, piwo w stronę wytrawnego, lekka słodowość skontrowana wyraźną goryczką, średnią, nie spodziewałem się takiej po 22 IBU, deje się wyczuć trochę nut owocowych, cytrusowych. [4] Wysycenie: średnie, dobre. [4.5] Opakowanie: kolejny Piotrek z Bagien, słabe to trochę, samo wykonanie etykiety bez zarzutu, jest pełen skład oraz informacje o piwie. [3.5] Uwagi: warka do 27.12.2015, było by zdecydowanie lepiej, gdyby odpuści sobie dodawanie Carapilsa.
Kolor: Bursztynowy, mętny. [4] Piana: Niska, szybko opada. [3] Zapach: Ładny, owoce tropikalne i słód, dość silny. [4.5] Smak: Lekko słodowy, kwaskowy, cytrusowy, owocowy, lekko korzenny. Goryczka średnia, długa, cytrusowa. [4] Wysycenie: Średnie/niskie. [4] Opakowanie: Standardowe dla serii, trochę mi się już przejadło, różne wersje kolorystyczne i metalizowany papier - ile można. [4] Uwagi: Niezbyt ciekawe, ale ekstremalnie pijalne piwo. Dodanych przypraw nie czuć, lekkie, orzeźwiające, choć z wyraźną, ale nie silną goryczką. Na lato w sam raz.
Comment