Wąsosz, [Szałpiw] Kociamber

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • PiVoSH92
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2015.05
    • 82

Ocena z ARTomatu

Kolor: Trochę za jasne, mętne, ale pływają w nim farfocelki [3.5]
    Piana: Tytan, stal, beton, drobniutkie i pyszne lacing również na bogato [5]
    Zapach: Kiwi, grejpfrut i las, iglaczki, w zależności od temperatury więcej to tego, to tamtego [4.5]
    Smak: J/w, ale tu prym wiedzie cały czas kiwi, zaraz za nim grejpfrutowo-żywiczna goryczka a na końcu posmak kiwi (lekko kwaśnawy) i jakiejś przyprawy, lekko pikantnej, imbir? Do czego się można i należy przyczepić to niska goryczka, do tego bardzo krótka [4.5]
    Wysycenie: Lekko za niskie [4]
    Opakowanie: Dość ładne, ale brak podanego IBU i kapsla trochę boli [4]
    Uwagi: Sesyjna APA, wchodzi jak złoto. Zacząłem szklanicę i gdy brałem 4 łyk okazało się, że to już tyle Muszę dokupić jeszcze ze dwie minimum butelki, bo jest świetne. Jedyną zauważalną wadą jest chyba tylko brak solidnej goryczki, reszta idealnie wpisuje się w interpretację KiwiAPA

Moja ocena: [4.45]

Comment

• Pess09
      Porucznik Browarny Tester
      • 2013.12
      • 284

Zapach byłby całkiem dobry, dużo kiwi trochę przypraw, niestety jest też zapach w maślanego popkornu. W smaku kiwi i inne owoce, dość wytrawny finisz, goryczka średnia w stronę mocnej. Piwo lekkie ale jednocześnie mi przyjemnie delektowalo sie nim powoli.

Comment

• DariuszSawicki
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼
        • 2012.08
        • 2869

Ocena z ARTomatu

Kolor: Słomka / jasne złoto. Piwo jest delikatnie zmętnione. [4]
        Piana: Biała, raczej krótka, ale trwała i średnio pęcherzykowa. [3.5]
        Zapach: Na pierwszym i dominującym planie kiwi, a w tle jakieś cytrusy. Tak piwo nie powinno pachnieć. Na dodatek diacetyl doszedł... [2]
        Smak: Pełnia słodowa spora, piwo jest treściwe, ale nie słodkie. Goryczka wysoka, nie zalega i charakteryzuje się słodkimi owocami tropikalnymi oraz bardziej cytrusami, a nawet na finiszu pestką. Dosyć dobrze orzeźwia. [4]
        Wysycenie: Średnie w kierunku do niskiego. [4]
        Opakowanie: Mało czytelna etykieta, źle dobrane kolory. [3]
        Uwagi: W smaku dosyć dobre, natomiast piwo pachnie prawie jak Frugo z kiwi.
        Warka 03.12.2016.

Moja ocena: [3.2]

Comment

• GSE
          • 2002.10
          • 424

nie podeszło mi. ładny wyraźny aromat kiwi, ale w smaku trudno wyczuć kwaśność/słodkość tego owocu, bo wszystko zdominowała "zielona" goryczka (tytoniowa, liściasta) - bardzo długa i trochę ściągająca.

Comment

• Dzoshu
            • 2013.12
            • 496

Kolor: Słomkowy, klarowne.
            Piana: Obfita, puszysta. Długo się utrzymuje i oblepia szkło.
            Zapach: Kiwi, nutki zbożowe, ziołowo-chmielowe.
            Smak: Dość wytrawne. Dużo kiwi też w smaku. Goryczka wysoka, lekko zalegająca.
            Wysycenie: Średnie, OK.
            Opakowanie: Znośna etykieta, dokładny skład.
            Uwagi: Warka 31.12.2017 Nadal całkiem dobre ale znacznie gorzej niż zapamiętałem z pierwszej warki. Faktycznie dużo tu kiwi ale mało słodyczy i mało przyjemna goryczka trochę psują doznania.
            Attached Files

Comment

• von_scheisse
              • 2012.02
              • 488

Ocena z ARTomatu

Kolor: Jasnozłote, lekko opalizujące. W szklance widać, jak pęcherzyki wędrują do góry. [4.5]
              Piana: Obfita, drobna, gęsta i trwała. Zostawia ładny lejsing. Po wypiciu piwa na dnie szklanki zostaje warstwa piany. [5]
              Zapach: Cytrusy i wyraźne kiwi. Przypomina trochę zapach jakiegoś żelu do kąpieli dla dzieci, lub jakiegoś słodkiego i owocowego napoju gazowanego. [4.5]
              Smak: Kociamber to piwo smukłe, wytrawne. Podbudowy słodowej jest w nim niewiele. Kiwi za to jest bardzo wyraźne i bardzo przyjemne. Nie ma wątpliwości, że dodatek ten trafił do tego piwa. Cytrusy od amerykańskich odmian chmielu są raczej schowane na drugim, albo na trzecim planie, jednak goryczka to nadrabia - jest wyraźna, dość długa, ale przyjemna. Bardzo sesyjne piwo. Pycha! [4.5]
              Wysycenie: Choć piana tego nie zapowiadała, piwo jest nisko wysycone. [4]
              Opakowanie: Świetna etykieta, z podanym pełnym składem. Czytelna, bardzo charakterystyczna. Od razu wyróżnia się na półce. [4.5]
              Uwagi: Data przy­dat­no­ści: 31.12.2017

Moja ocena: [4.525]
              Chmielnik Jakubowy - blog o piwie:
              http://www.chmielnik-jakubowy.pl
              https://www.facebook.com/chmielnik.jakubowy/

Comment

• nietzschee
                • 2016.07
                • 319

Ocena z ARTomatu

Kolor: Blada słomka [2]
                Piana: Od razu widać, że Wąsosz, nie musiałem zaglądać na etykietę [4.5]
                Zapach: Dużo kiwi, odrobina warzyw i trochę nadgniłych owoców ocierających się o kwas izowalerianowy. Kiwi jest sporo, gdyby nie wady to mogłoby walczyć o złotą patelnię na najbardziej pachnący kiwi napój, bo piwa tu mało. [2.5]
                Smak: Marnizna, gdyby nie kiwi (bo naprawdę kiwi jest sporo, aframonu zero) to można by pomylić z wodą, z wodą z Wąsosza, za sprawą tych specyficznych nut melanoidynowych. Smakuje jak tam Marynka z Wąsosza z kiwi [1.5]
                Wysycenie: Średnie [3.5]
                Opakowanie: Przypomina Kota z Radomia [2]
                Uwagi:

Moja ocena: [2.3]

Comment

• nietzschee
                  • 2016.07
                  • 319

Tak się prezentuje
                  Attached Files

Comment

• dyczkin
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2011.05
                    • 3657

Ale my wiemy jak się prezentuje.
                    Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

Comment

Przetwarzanie...
                    X