Piwo gotowe do oceny
Jabłonowo, Manufaktura Pivo
Collapse
X
-
Jabłonowo, Manufaktura Pivo
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: jasnozłocisty, klarowne [3.5]
Piana: biała, gęsta, drobna, oblepia na długo szkło, utrzymuje się w szkle nawet już po wypiciu piwa [5]
Zapach: słabiutki, leciutki, słodowo-chmielowy [3.5]
Smak: pełne, w miarę treściwe, świetna, świeża chmielowa goryczka, bardzo smaczna podbudowa słodowa, całość komponuje się znakomicie i co najważniejsze smakuje wyśmienicie [5]
Wysycenie: bez zarzutu [5]
Opakowanie: totalny minus za zielone szkło, etykieta zbyt minimalistyczna, kapsel Manufaktury [2]
Uwagi: Kupione za 3 zł, myślałem, że jak w zielonej flaszce będzie jechać skunem, nic takiego (może było świeżutkie), smakowało wybornie i pysznie, wypite dosłownie na dwa łyki, a to u mnie rzadko się zdarza. Już żałuję, że nie zakupiłem więcej "napotem". Ja już mam swojego Pilsa za 3 zł - byle tylko utrzymał poziom i zielony kolor butelki nie zaczął się pzebijać w smaku.
Moja ocena: [4.25]Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bardzo klarowne, jasno złociste. [4.5]
Piana: Biała, drobna, średnio lepi się do szkła. Byłoby fajnie, ale zbyt szybko opada. [3.5]
Zapach: Bardzo intensywny ( co ten Becik pił ??) i intrygujący. Trawa cytrynowa, zioła, pokrzywa, sporo słodu. [4.5]
Smak: Przeważa słód, poziom goryczki jest średni, w postaci łodygi i trawy. Pojawia się nawet owoc pigwy. Jednak piwo jest za słodkie, do poprawy, gdyż ma potencjał. [3.5]
Wysycenie: Średnie w kierunku do dużego, odpowiednie. [4.5]
Opakowanie: Taką etykietę to może na poczekaniu wymyślić i nawet wydrukować przedszkolak. Jest jeszcze bardziej minimalistyczna niż Dionizos Elka. Widać też, że Jabłonowo zaczyna naśladować Dr.Brew. Na kontrze banalna morska opowieść. Butelka zielona. [3]
Uwagi: Jak za 2,29 zł to jest bardzo dobrze. Mniej słodyczy kosztem goryczki, a wtedy to piwo będzie świetne. Warka do 17.02.2016.
Moja ocena: [3.925]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, klarowny. [5]
Piana: Na początku ładna, biała, wysoka, drobna i ciesząca oko, niestety szybko redukuje się do kożucha. [3.5]
Zapach: Dziwny. I mocny. Przypomina... Tartę cytrynową. Albo owoce kandyzowane. Nie mam pojęcia, co o nim sądzić, bo z jednej strony jest przyjemny, ale z drugiej - "jasne pełne" chyba nie powinno tak pachnieć. Tym bardziej, że nie jestem pewien, czy jest to zasługa chmielu. [3]
Smak: Piwo jest wyraźnie słodkie. Nie słodowe - słodkie właśnie. Jakby ktoś do niego dosypał cukru. Przypałętała się także jakaś - niewyraźna - chmielowa goryczka. Treściwość przeciętna. Pojawiają się smaki owocowe. [3]
Wysycenie: A ja bym chciał nieco wyższe. [4.5]
Opakowanie: Zielona butelka, minimalizm - czasem fajny - tutaj mi się nie podoba. Na kontrze typowe bzdury, skład jest, ale poza tym informacji brak. [2.5]
Uwagi: Mnie kosztowało prawie złotówkę więcej, niż kolegę wyżej. I nie wiem, co o nim sądzić - nie można go chyba rozpatrywać w kategoriach zwykłego lekkiego jasnego lagerka, bo smakuje jednak inaczej; nie mogę się jednak pozbyć wrażenia, że smaku nie zawdzięcza recepturze, a jakiemuś błędowi w sztuce.
A czy smakuje? Nie wiem. Jestem w połowie szklanki i nie chce mi się sięgać po kolejne łyki, ale z drugiej strony nie odrzuca. Myślę, że ocena w okolicach 3 będzie uczciwa.
Moja ocena: [3.2]
Sądząc po opisie, to ja i DariuszSadzawicki piliśmy tę samą warkę, a Becik zupełnie inną.Last edited by WojciechT; 2015-09-06, 18:21.
Comment
-
-
Piłem to Pivo z miesiąc temu jak tylko się pojawiło w stolicy.
Miało (ma) naprawdę przyjemną chmielowość, ale co z tego jak ona jest zabita przez owocową słodycz.
Obecnie najlepszy wybór "jasnego pełnego" z Jabłonowa to jednak Manufakturowy Pils, przyciężkawy, ale przynajmniej w świeżych warkach jest konkret goryczka nie przesiąknięta słodowością.
W W-wie czyli blisko komina Pivo jest dostępne w stałej cenie po 2.70-3.00 zł.
Comment
-
-
Wypić, wypiłem, ale ten zapach .Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Piwo ciekawe. Ma obfitą pianę, która trzyma się do końca. Ładny złoty kolor. Zapach, owoc z chmielem. Dla mnie ciekawy tak samo jak smak. Jest goryczka ale owocowo-ziołowa. Taka oryginalna. Jedno z ciekawszych piw które piłem. Ocena 4/6.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Mętny, bury pomarańczowy /pod światło/. [3.5]
Piana: Średnio się tworzyła. Na dłużej cienka warstewka. Na szkle nie za dużo /kropki/. [3.5]
Zapach: Jakby cytrusowość z DMS-em na landrynkach. [2.5]
Smak: Słodkie, landrynkowe, chyba sztuczny aromat pomarańczowy. Goryczka homeopatyczna. [3]
Wysycenie: Średnie. [3.5]
Opakowanie: Lubię prostą grafikę ale tutaj taki minimalizm chyba szkodzi. Niektórym pewnie może się podobać. [3]
Uwagi: 11.03.16 - jakoś się wypiło. Mam wrażenie "pomysłu" na apę. Legerek z zaprawką cytrusową. Drugi pomysł... mocniejszy radlerek. Raczej nie powrócę.
Moja ocena: [2.925]Last edited by Javox; 2015-10-17, 17:25.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Słomkowy z bąblekami [3]
Piana: Jasna zniknęła zaraz po uformowaniu się [2]
Zapach: Połączenie lakieru z płynem do mycia naczyń i landrynek. [2]
Smak: Mdlący od słodów, bardzo niska goryczka ana poziomie autosugestii [2.5]
Wysycenie: Nie istnieje! [1]
Opakowanie: Najmocniejsza rzecz tego czegoś [3]
Uwagi: Czegoś takiego nie miałem jeszcze. Wypiłem kilka łyków ok. 20% i dąłem sobie spokój.
Moja ocena: [2.25]
Comment
-
Comment