Piwo gotowe do oceny
Zarzecze, [Kingpin] Shaman
Collapse
X
-
Zarzecze, [Kingpin] Shaman
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemnobursztynowy, miedziany, lekko zmętniony. [4.5]
Piana: średnio obfita, drobnopęcherzykowa, dość trwała. [4]
Zapach: dość intensywny, sporo aromatów słodowych, karmelowych, jest również sporo chmielu, cytrusów, żywic, tropików, w tle delikatna nuta hibiskusa, [4]
Smak: tutaj już nie ma wątpliwości co do hibiskusa, przyjemna lekka kwaśność, jest również przyjemna słodowość, wyraźna jak na ten ekstrakt, sporo chmielu, goryczka, średnia, cytrusowa, fajnie dopełnia całość. [4.5]
Wysycenie: średnie, odpowiednie. [4.5]
Opakowanie: grafika ładna, całość dobrze wykonana, jest pelen skład. [4]
Uwagi: warka do 30.01.2016.
Moja ocena: [4.25]Ostatnia zmiana dokonana przez rafael52; 2015-08-14, 22:09.
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Miedzianoróżowy, mętny. [4.5]
Piana: Niska, wręcz szczątkowa. [3]
Zapach: Niezbyt silny, cytrusy, susz kwiatowy. [4]
Smak: Słodowy, kwaskowy, cytrusowy, ziołowo-cytrusowa chmielowość i ziołowo-łodygowa goryczka, średnia, niezbyt przyjemna. [3.5]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: Jak zwykle dopracowane, pełen skład. [4.5]
Uwagi: Dziwne piwo, niby kwaskowe, ale pełne, gęstawe, pijalność niska. Smaku niewiele, dominuje kwasek (hibiskus?) i niezbyt silna chmielowość. Goryczka paskudna, jakbym żuł jakąś łodygę. Nie smakowało mi.
Moja ocena: [3.75]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemna czerwień. Przejrzysty trunek [5]
Piana: Niska, biała, szybko zredukowana do cienkiej otoczki. Krzaków praktycznie brak [3]
Zapach: Średnio intensywny ale miły Są tropiki, żywica i cytrusy a także kwiatki. Zakładam że to hibiscus [4]
Smak: Piwo bardziej owocowe. Hibiscus lub dzika róża nadają ton lekkim kwaskowym posmakiem. Wyczuwalny też słód z karmelem na czele. Goryczka krótka i przyjemna [4]
Wysycenie: Niskie. Mogłoby być odrobinę wyższe, IMO [4]
Opakowanie: Jak zwykle rewelacja. Świniak jest pięknie pomalowany w barwy wojenne Plus pełne info [5]
Uwagi: Bardzo lekkie, ale wcale nie wodniste, letnie ale. Pije się błyskawicznie
Moja ocena: [4]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowo czerwony. [4.5]
Piana: Drobna, niewielka, średniotrwała. [3.5]
Zapach: Kwiatowo owocowy. Są też zioła od chmielu. Słodki, przyjemny. [4]
Smak: Lekkie, trochę wodniste. Pomimo słodkawego aromatu, w smaku jest bardziej cierpkie, chmielowe. Lekka kwaskowatość. Słodowo owocowe posmaki. [4]
Wysycenie: Odpowiednie. [4]
Opakowanie: Podoba mi się ta charakterykstyczna postać. Do tego dobra kolorystyka z ciekawym tłem. Komplet informacji i firmowy kapsel. [5]
Uwagi: Na Kingpinie się jeszcze nie zawiodłem. Przyjemnie się pije, ale wolę inne piwa z tego browaru.
Moja ocena: [4.025]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: pomiędzy ciemnym bursztynem a miedzią, zmętniony [4]
Piana: jasna z drobnych pęcherzyków początkowo obfita, szybko opadła do małej warstwy, pozostawiając spory lacing na szkle. [4]
Zapach: z butelki silnie owocowy i słodowy. W szkle wyraźniejsze są amerykańskie chmiele, głównie w nucie cytrusowej, tropikalno-owocowej i nuta kwiatowa, zapewne od dodatków. Zapach jest wyraźny, dzięki kwiatowej suplementacji nie jest on słodkawo-mdławy [4]
Smak: starcie słodów z lekkim kwaskiem, słodyczką kontra kwiatowa i herbaciana nuta goryczki chmielowej. Na języku odkłada się cierpka skórka owoców cytrusowych [4]
Wysycenie: Średnie niemal idealne [4.5]
Opakowanie: Ciekawa grafika kingpinowska pasująca do stylu i tytułu. [5]
Uwagi: Dobry czerwony to martwy czerwony chyba ze jest to red summer ale :-)
Moja ocena: [4.075]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Miedziany, lekko zmętniony [4.5]
Piana: Beżowa, średnia obfitość i trwałość, delikatny lacing. [3.5]
Zapach: Kwiatowy(prawdopodobnie hibiskus), czerwone kwaskowe owoce, odrobinę słodu żytniego, trochę cytrusowy. [4]
Smak: Czerwone owoce, lekko kwaskowe, słodowe wytrawne, średnia cytrusowa goryczka, treściwe, a zarazem lekkie i orzeźwiające [4.5]
Wysycenie: Średnie - odpowiednie [4.5]
Opakowanie: Ładna etykieta(jak wszystkie z Kingpina), pełny skład. [5]
Uwagi: Bardzo smaczne i orzeźwiające red ale.
Moja ocena: [4.25]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Miedziany, czerwony, opalizujący, delikatnie zmętniony. [4.5]
Piana: Za szybko opadła, drobna z trwałym kożuszkiem. [3]
Zapach: Średnio intensywny, głównie owocowy. Jest trochę kwiatów. [3.5]
Smak: Smak dużo wyraźniejszy niż zapach. Piwo jest dosyć kwaskowate, wręcz cierpkie. Czuć cytrynę, dziką różę i rzeczywiście hibiskus. Słód tylko delikatnie zaznaczony. Goryczka pojawia się bardziej na finiszu w postaci rozgryzionej pestki i skórki od grejpfruta. Piwo jest lekkie i bardzo orzeźwiające, szkoda że nie piłem Shamana latem. [4.5]
Wysycenie: Wolałbym trochę wyższe. [3.5]
Opakowanie: Pełny skład, kapsel firmowy i dobrze rozpoznawalne etykiety na półce sklepowej. [4.5]
Uwagi: Bardzo dobre piwo. Jeśli dożyję do lata i piwo będzie dostępne w sklepach to będę sięgał po nie często.
Warka 22.03.2016.
Moja ocena: [3.95]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: bursztyn [4.5]
Piana: średniopęcherzykowa, obfita, nie oblepia szkła [4]
Zapach: hibiskus, róża, cytryny [4.5]
Smak: goryczka wysoka. Kwaskowate na czubku języka; lekka słodycz słodowa, hibiskus, róża. Minimalnie cierpkie. [4.5]
Wysycenie: Średnie do niskiego. [4.5]
Opakowanie: Ładne,pełen skład, kapsel. [5]
Uwagi:
Moja ocena: [4.475]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ładna czerwień, lekko zmętnione. [4]
Piana: Niewielka, szubo znika. Nie zostawiając po sobie ani śladu. [2]
Zapach: Słodki, karmelowy, lekko cytrusowy, kwiatowy, nie wiem jak pachnie hibiskus ale może to on take taki lekki kwaskowaty aromat. [4]
Smak: Piwo wytrawne a lekko zaznaczoną słodyczą, delikatnie kwaskowate, goryczka średnia w kierunku do wysokiej cytrusowo-grejpfrutowa. [4]
Wysycenie: Niewysoki, przyjemne. Choć potrafi się odbić. [3.5]
Opakowanie: Jak to Kinkpin, bardzo mi się ich etykiety podobają. [5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.825]
Comment
-
Comment