Piwo gotowe do oceny
Amber, Po Godzinach - IPL
Collapse
X
-
Amber, Po Godzinach - IPL
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Niestety piwo nie powala. Ma wodnistość charakterystyczną dla innych jasnych lagerów z Bielkówka. Do tego chyba był DMS, ale trudno mi ocenić, bo piłem z butelki. Generalnie to typowy jasny lager z Ambera, tylko inaczej nachmielony. Chmielenie bardziej owocowe, niż cytrusowe, niestety dość skąpe.
-
-
kolor ;złoty do słomkowego
piana : przecietna szybko opada ,ale ładnie oblepia szkło ,została nawet po wypiciu
zapach :troche zelaza, masło ,ogólnie nieprzyjemny zapach ,lepiej nie wachać bo odrzuca
smak ;dosc wysoka goryczka ,smaki owocowe ,potem wodnistosć ,jak sie trochę ogrzeje to wyraznie traci na smaku
ogólnie mozna wypić ,ale nie powtórzyłbymLast edited by nothnoth; 2015-08-16, 16:21.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika nothnoth Wyświetlenie odpowiedzikolor ;złoty do słomkowego
piana : przecietna szybko opada ,ale ładnie oblepia szkło ,została nawet po wypiciu
zapach :troche zelaza, masło ,ogólnie nieprzyjemny zapach ,lepiej nie wachać bo odrzuca
smak ;dosc wysoka goryczka ,smaki owocowe ,potem wodnistosć ,jak sie trochę ogrzeje to wyraznie traci na smaku
ogólnie mozna wypić ,ale nie powtórzyłbym
Co do reszty, to się z Tobą zgadzam.
Comment
-
-
Akurat diacetyl to bardziej "coś" słodkiego niż kwaśnego.Last edited by Pendragon; 2015-08-16, 17:24.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziAkurat diacetyl to bardziej "coś" słodkiego niż kwaśnego.
Comment
-
-
Słodko-maślane. Kwaśno-zgniłe nie. Ale każdy odbiera inaczej.Last edited by Pendragon; 2015-08-16, 20:13.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziSłodko-maślane. Kwaśno-zgniłe nie. Ale każdy odbiera inaczej.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Dukat_WSI Wyświetlenie odpowiedziGeneralnie to nie spożywam masła, więc może dlatego ciężko mi zdefiniować diacetyl, ale nie róbmy offtopu.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedziAle na pewno żresz popcorn
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Dukat_WSI Wyświetlenie odpowiedziGeneralnie to jestem dość restrykcyjnym zwolennikiem zdrowego odżywiania się
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziW którego ramach jesz margarynę zamiast masła?
Comment
-
-
No to wracając do tematu. Po ile u Was stoi to piwo?
Comment
-
-
IPL to trochę na wyrost nazwali, bo to zaledwie 12 blg.
Amerykańskich chmieli też chyba poskąpili (są w składzie) - na goryczkę poszła marynka (przynajmniej nie ukochany przez część kraftowców magnum), w aromacie wyraźnie czuć sybillę.
Wad się nie doszukałem (no może delikatny diacetyl dało się wyniuchać z już pustej butelki).
Ogólnie niezły ... pils, w cenie (u mnie) 5,99.Last edited by zohan666; 2015-08-17, 18:53.
Comment
-
Comment