Piwo gotowe do oceny
Probus, Odsiecz 1683
Collapse
X
-
Probus, Odsiecz 1683
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bladozłoty, lekko zmętniony. [4]
Piana: Biała, dość drobna, wysoka ale niezbyt trwała. [3.5]
Zapach: Słodowy z akcentem chlebowym, do tego jakiś ostry powiew... [3.5]
Smak: Również w smaku jest obecny jakiś intrygujący, ostry posmak, zatrącający chemią. Poza tym całkiem fajny chlebek, goryczka i tło słodowe. [3.5]
Wysycenie: Średnie w kierunku niskiego. [4]
Opakowanie: Goły kapsel, zielona eta z okrągłym motywem, kojarzącym się z bitwą. Nie łapię związku pomiędzy piwami a bitwami. Doceniam jednak walor edukacji historycznej . Niska jakość papieru... [4]
Uwagi: W sumie niezłe piwo, ale... żeby zaraz "odsiecz"...?
Moja ocena: [3.575]
-
-
Zgadza się, proste solidne piwo, choć może lekko szczypiące, goryczka początkowo rzeczywiście wydaje się delikatna, potem, z czasem daje znać o sobie, czuć (co zgodne z etykietą) polskie chmiele. Nie ma co wybrzydzać, choc piwo może ciut za "płaskie" w smaku.
Comment
-
-
Miałem przyjemność pić to piwo prosto z kija. Taki bardziej "keller pils" - z bardzo fajnymi akcentami słodowymi (świeża skórka chlebowa). Goryczka jest, ale nienachalna. Całość zbalansowana, pełna, bardzo dobrze pijalna. Piwo pełne, harmonijne. Bardzo dobre.
Comment
-
Comment