Piwo gotowe do oceny
Stary Browar Kościerzyna, [Brodacz] Blask
Collapse
X
-
Stary Browar Kościerzyna, [Brodacz] Blask
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemnozłoty, jasnobursztynowy, zamglony. [4.5]
Piana: średnio obfita, drobnopęcherzykowa, szybko opada. [3.5]
Zapach: tradycyjne angielskie chmiele, sporo aromatów słodowych. [3.5]
Smak: lekkie, dominuje niezbyt przyjemna, intensywna goryczka, sporo nut słodowych. [3]
Wysycenie: średnie. [4.5]
Opakowanie: grafika oszczędna, ale ładna, jest skład oraz informacje o piwie. [4]
Uwagi: nie olśnił mnie ten blask.
Moja ocena: [3.425]Last edited by rafael52; 2015-08-18, 15:37.
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemniejszego złota,zamglone. Piwo było z osadem drożdżowym,który został w butelce. [4]
Piana: Pierwsza wlewka- piana była całkiem wysoka i długo się utrzymała...później było gorzej. Ładnie osiadała na szkle,składała się z drobnych,średnich i kilku większych oczek,miała barwę złamanej bieli,utrzymała się do końca. [3.5]
Zapach: Owocowy,słodowy,lekko karmelowy i drożdżowy z minimalnym dodatkiem gotowanych warzyw i nuty siarkowej. [3.5]
Smak: Różnych owoców: jabłek,trochę pomarańczy,marakui,winogron...do tego trochę akcentów ziołowych,tytoniowych oraz nieznacznie gotowanych warzyw...oczywiście mamy też słody. Goryczka chmielowa jest średniotrwała,a po niej następuje na dłużej posmak owoców,słodu i lekka gorzkawość. [3.5]
Wysycenie: Trochę powyżej średniego,gaz do końca pozostał aktywny. [5]
Opakowanie: Półlitrowe,brązowe z białym,gołym kapslem. Etykieta samoprzylepna z informacjami o użytych surowcach,ekstrakcie,temperaturze podawania... [3.5]
Uwagi: Termin do 18.09.2015,wypite 15.09'15. Nie jest to złe piwo,choć trochę płaskie w smaku. Przypomina mi trochę Abbot Ale z Greene Kinga.
Moja ocena: [3.6]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Zamglone, pomarańczowo burszynowe. [4]
Piana: Niewielka, ale trwała. Pozostawia delikatne ślady na szkle. [4]
Zapach: Słodowy, słodkie owoce, karmel, mieszanka warzywna. [3.5]
Smak: Słodowo karmelowy, po chwili dochodzi ziołowa goryczka. Niestety jest też trochę warzywny i stęchły posmak. [3]
Wysycenie: W sam raz. [4.5]
Opakowanie: Minimalizm, mi się niezbyt podoba. Komplet informacji, biały kapsel. [3]
Uwagi: Piwo jest lekkie, więc pije się całkiem dobrze pomimo niedociągnięć, ale w pamięcie napewno nie zostanie.
Moja ocena: [3.4]
Comment
-
Comment