Piwo gotowe do oceny
Pracownia Piwa, Beer for House
Collapse
X
-
Pracownia Piwa, Beer for House
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, zmętnione. [4]
Piana: Obfita, szybko się dziurawi, oblepia szkło. [3.5]
Zapach: Rumianek, zioła, kolendra, cytrusy. [4]
Smak: Neutralne, gładkie, orzeźwiające w fajny ziołowy sposób. Goryczka raczej niska ale pozostawia nietypowe ściągające odczucie w ustach. [4]
Wysycenie: Średnie, OK. [4.5]
Opakowanie: Fajnie zaprojektowana etykieta, dokładne info. [4]
Uwagi: Raczej ciekawostka niż coś do częstego próbowania. Fajny ziołowy posmak znany z Magic Dragon Pracowni.
Moja ocena: [3.975]Last edited by Dzoshu; 2015-08-25, 20:54.
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoto, lekka mętność [4]
Piana: Imponująca. Po nalaniu z butelki bardzo obfita, sztywna i trwała. Po kilku minutach zaczyna się dziurawić i powoli opadać. Pięknie oblepia szkło chmurkową warstwą [5]
Zapach: Intensywny i przyjemny. Jak na wita to zaskakująco dużo cytrusów tych znanych z amerykańskich ejli - jest sporo grejpruta. Bardzo wyraźnie odzywa się też oczywiście kolendra, która fajnie miesza się z ziołami, zapowiadany w składzie rumianek też fajnie się odzywa i pasuje do całości. Ogólnie sporo klimatów kojarzących się ziołowymi herbatami [4.5]
Smak: Jak na wita i 12 BLG to piwo jest fajnie treściwe. Goryczka zgodnie ze stylem dość niska. Sporo kolendry i wspomnianych w aromacie ziół, które pozostawiają wrażenie lekkiej słodkości. Do tego subtelna belgijska przyprawowość. Ciekawy smak. Nie jestem fanem witków, ale tego sączę z przyjemnością [4.5]
Wysycenie: Mam wrażenie, że mogłoby być nieco wyższe [3.5]
Opakowanie: Bardzo gustowne. Mała podłużna butelka, naklejona przezroczysta etykieta, ładny projekt graficzny. Podane parametry. Mały minusik za brak konkretnych chmieli w składzie [4.5]
Uwagi: Data: 10. IX. 2015
Moja ocena: [4.475]Last edited by chechaouen; 2015-09-05, 20:18.
Comment
-
Comment