Piwo gotowe do oceny
Dukla, Szalony Alchemik
Collapse
X
-
Dukla, Szalony Alchemik
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Herbaciane, klarowne, ładnie chwyta światło. [4.5]
Piana: Wyraźna, biała, o drobnej teksturze, utrzymuje się - niemal bez redukcji - od początku do końca. [5]
Zapach: Słodkie, kompotowe owoce; truskawki. Przypomina mi AIPA z Wojkówki. [3.5]
Smak: Słodkawe czerwone owoce ponad wplecioną krótką goryczką. Wyraźna truskawka, co nie nastraja optymistycznie. Dużo słodowych niuansów na finiszu. Nieco brak balansu. Pijalność spora. [4]
Wysycenie: Średnio-niskie, bez zarzutu. [4.5]
Opakowanie: Butelka i etykieta bardzo do mnie przemawiają. Świetna koncepcja komiksowa. Informacje o użytych składnikach dość skąpe. [5]
Uwagi: Warka do 24.12.2015.
Moja ocena: [4.025]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemny bursztyn, lekko mętne. [4]
Piana: Biała, drobnopęcherzykowa, średnio wysoka, gęsta i trwała. [4.5]
Zapach: Słodkie, polskie owoce z domieszką żywicy i grejpfruta. Przeszkadza zbyt duży karmel. [4]
Smak: Karmel i słód dopełniony sporą cytrusowo-żywiczną goryczką, trochę męczącą z dodatkiem alkoholu. Nie orzeźwia. [3.5]
Wysycenie: Niskie. [3.5]
Opakowanie: Komiksowa etykieta, brak pełnego składu. Standard.
Piwo chwali się srebrnym medalem na jakimś konkursie piw rzemieślniczych w 2015 roku. [4]
Uwagi: Przeciętne AIPA, można wypić, ale tylko jedno. Do samego końca utrzymuje się mdlący karmel.
Warka 30.11.2016.
Moja ocena: [3.825]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowy zamglony. [4]
Piana: Kremowa, drobna, całkiem wysoka i trwała. [4]
Zapach: Konkretna sosna, chmiel, delikatne owoce tropikalne. [4]
Smak: Intensywna goryczka, drapiąca w gardle. Lekko tonują owoce cytrusowe i tropikalne, ślad karmelu. [4]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: Dziwny ten alchemik. Nieźle umięśniony, hipsterska fryzura, zero szaleństwa. Eta w stylu browaru. [4]
Uwagi: Trochę razi pretensjonalna nazwa, bo piwo w swym pazurze dość jednak nowofalowo tradycyjne (wiem, oksymoron...). Dostało medal. I dobrze .
Moja ocena: [4]
Comment
-
-
Bardzo fajna IPA, ale bardziej w kierunku IIPA. Zawodzi aromatem, ale nadrabia w smaku i goryczce. 75 IBU? Dałbym więcej. Smak to guma balonowa (zżuta), żywica i trochę karmelu. Jeśli ktoś lubi mocne, ciężkie i treściwe piwa to wypust ten bardzo mu posmakuje.
Comment
-
Comment