Piwo jak dla mnie słabe, Kraftwerk się nie popisał. Weissa mało, wędzonki prawie w ogóle (jakieś tam posmaki tylko) i do tego dość mocno kwaskowate. Nie, nie dla mnie i nie polecam.
Kolor: Złoty, mało zmętnione. [3.5] Piana: Biała, zbita, ale dramatycznie krótka. Nie przypomina pszenicy, słabo też zaznacza ślad na szkle. [2.5] Zapach: Wanilia, przyprawy, lekki banan. Wędzonka na granicy autosugestii. [4] Smak: Mało pszenicy, jeszcze mniej Ur - wędzonki. Goryczka znośna, ziołowa i niska, piwo jest lekko kwaskowate, pozbawione słodyczy banana. Ogólnie jakieś szorstkie i bez wyrazu. [2.5] Wysycenie: Za niskie, piwo nie orzeźwia. [2] Opakowanie: Chyba najsłabsza etykieta z browaru Kraftwerk. Stylizowana na niemiecką modłę, tylko szkoda że nie w wędzonce i pszenicy. Podany jest pełny skład, również drożdże. Słód jęczmienny jest wędzony torfem. [3] Uwagi: Nie smakowało mi. Warka 11.03.2016.
Kolor: Żółty, nieprzejrzysty. [4] Piana: Właściwie... nie tworzy się. Cienka obrączka wokół szklanki. [1] Zapach: Początkowo jakby ananasowy... po chwili czuć gumę balonową/landrynki, zbożowość, lekki goździk, trochę akcentów bananowych i cytrusowych oraz drożdżowych. Bez oznak wędzonych/torfowych. [3.5] Smak: Podobnie jak w zapachu, może bez ananasów. Piwo kwaskowe i lekko słodkawe z minimalną goryczką. [3.5] Wysycenie: Składające się z drobnych bąbelków. [3] Opakowanie: Etykieta samoprzylepna w starym stylu (z podanym składem i ekstraktem), nawet niezła. Czarny kapsel bez nadruku. [3.5] Uwagi: Warka do 11.03.2016, wypite 8.03'16. Nie było złe, dość treściwe piwo. **157**
Comment