Kolor: Ciemny bursztyn. Może piwo jest Pełne, ale z pewnością nie Jasne Pełne. [2] Piana: Krótka, szybko opadła, bez historii. [1.5] Zapach: Słodowy, owocowy, nawet przyjemny. Aromat skoszonej trawy, kwiatów i to wszystko raczej od chmielu, a nie z wyniku wad. [3.5] Smak: Rzeczywiście piwo jest pełne, słodowe, jednak nie słodkie, z lekka ścierkowe, ale jakoś akceptowalne. Goryczka lekka, przyjemna, trochę ziołowa. Pojawia się też fajny kwasek, który pomaga w orzeźwieniu. [3.5] Wysycenie: Średnie, obawiałem się większego. [3.5] Opakowanie: Zielona puszka na której bełkot o tradycji, skrzętnie przechowywanej recepturze i naturalnych składnikach. Na końcu piszą, że to piwo to niepowtarzalny skarb
Oczywiście brak pełnego składu, nawet ekstraktu. [2] Uwagi: Browar Połczyn trzeba pochwalić nie tyle za uwarzenie dobrego piwa, co za uwarzenie piwa właściwie bez wad w aromacie i smaku.
Warka 29.09.2016.
Piana - więcej na początku potem niepełna warstewka.
Lacing - nie za dużo.
Gaz - średni.
Barwa - jasne złoto.
Aromat - owoce lagerowe i nuta żołędziowa.
Smak - lekko słodkawe,...
E: 12%
A: 4, 6%
Mam kłopot z tym piwem, bo parametry jego są takie same jak Polskiego Lagera z tego samego browaru (tam się sypnąłem wpisując 4, 8 alko, i nie mam już możliwości edytowania, ale było, tak jak tu 4, 6).
Piłem bezpośrednio po Polskim Lagerze i na 99,9% jestem...
Piwo do nabycia w sieci Dino. Alkohol 5,6%, innych danych brak. Cena 2,80zł za puszkę. Kolor ciemne złoto, klarowny. Piana obfita, jak zawsze w Głubczycach. Zapach dziwny, metaliczno-słodowy. Smak, no cóż, bardzo specyficzny. Na początek mocny metal, w tle wyraźne nuty kwasowo-goryczkowe. Dziwne,...
Comment