14.01.17 zupełnie jakby nie łódzki. Gorzkawe, wodniste popłuczyny po porterze. Ciekawe, czy druga puszka będzie taka sama.
Łódzkie, Argus Porter
Collapse
X
-
U mnie też puszka 14/01/2017.
Zgodzę się, że jest "cienkie". Nie wiadomo jaki tu ekstrakt, ale obawiam się, że nie spełnia kryteriów...
Ale piwo pije się nieźle. Alkohol dość dobrze ukryty. Taki niezły ciemny lager w niezłej cenie. Tylko tyle i aż tyle.
Comment
-
-
Stare 21-02-2016, 13:37
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedziPiana: beżowa, nawet dość spora. Drobna, jednak szybko opada do zera.
Zapach: średnio intensywny, przyjemny, słodki. Są ciemne słody, czekolada deserowa, marcepan oraz wiśnióweczka. Pachnie jak roczny odleżakowany porter, który ma 20BLG
Smak: ciemne słody, czekolada deserowa, brak pumpernikla czy razowca. Fajna nuta marcepanu i wiśniówki. Na finiszu jakby cień lukrecji. Alkohol nie wyczuwalny. Jak na 18BLG (?) nie jest wodniste jak to bywa z GIP. Nawet treściwe, chociaż do "dwudziestodwójek" mu daleko.
Wysycenie: Średnie ku niskiego, czyli w sam raz
Opakowanie: słabe, ale liczy się zawartość
Uwagi: warka 23.09.2016
sporo przeleżał w lodówce.
Jak na taki baling i cenę smakowało bardzo dobrze.
W ślepym teście obstawiałbym na rocznego odleżakowanego lekkie porterka.
Fajna nuta marcepanu, której jeszcze nie spotkałem "w Łódzkich porterach"
Muszę poszukać ile tego wtedy kupiłem i sprawdzać kondycję co pół roku.
Warka jak się mi okazało taka sama czyli 23.09.2016
Piany brak.
Aromat nadal razowy plus wyraźny sos sojowy. Lekka wiśnia z marcepanem. Ogólnie słodkawo i wyraźnie
Smak: tym razem wydawał mi się bardziej kawowy (słodka, bez mlekowa kawa)do tego ciemne chleby i sos sojowy.
Jakoś za bardzo się nie wczuwałem i wypiłem dośćszybko.
W miarę treściwe, gęste i słodkawe jak na 18BLG
Za 2,29zł czy 2,99zł to dobry mocny dolny ciemniak z poważnymi aspiracjami na porter bałtycki
Do zobaczenia za pół roku
Comment
-
-
20-01-2016, 10:27
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedzi
Puszka z datą 11/01/17,prosto z półki. Faktycznie było inne... Aromat i smak Tygrysa z dodatkiem słodu palonego dla podciągnięcia barwy. Ordynarny polisz strong dla niepoznaki pociągnięty czernią.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedziWarka 11.01.2017
Cena 2,19zł za puszkę
SMAKpół pełne. Nie za rzadkie. Głównie ciemno chlebowy czyli skórka od razowca z nutą pumperniklu. Leciuteńka śliwka i lukrecja. Deserowa czekolada i może lekka czarna posłodzona kawa.
UWAGI Ogólnie nie ma jebni..cia, ale marnością to piwo zdecydowanie nie jest. Alkohol jak na moje przeżarte kubki smakowe jest dobrze schowany. Pałęta się jakby delikatna nuta metaliczna, ale nie zaprzątałem sobie tym głowy. Za 2,19zł zdecydowanie to lepszy zakup niż GIP z Ambera gdzie trafiają się fajne lekkie warki jak i zwykłe rozwodnione ciemniaki. Smakuje jak połączenie Żywieckiego z Łódzkim z dolewką Amberowskiego, czyli jest nieźle.
"Ogólnie podsumowując". Tenże Argus to taki całkiem przyjemny lekki, "stołowy porter". Do wypicia a dokładnie do popijania bez zbytniego niuchania i mlaskania. Degustacyjny nie jest, ale jest niezły.
Pustawy, bez wyrazu, cierpki z korpo nutą. Alkohol co prawda nieźle ukryty, ale 1 puszka to aż nadto do wypicia. Druga by nie weszła, nawet za dopłatą. Aromat słaby, ale jakoś się jeszcze broni. W smaku już nie rozpieszcza. Nadal jest lepiej niż harnasio tatry, ale do przeciętnie dobrze wykonanego portera mu daleko.
Czy to wina innej kondycji dnia (co prawda kolacja dzisiaj była obfita i niezbyt dietetyczna),zleżakowania kilkunastu miesięcy, różne puszki w obrębie jednej warki?
Zakupiony wtedy co recenzja w styczniu, czyli ściągnięty z tej samej półki, co tam ten który był średniawy, ale strawny.
Dziwne.
CHyba mam jeszcze jeden w piwnicy to na jesień pojawię się z ponowną konfrontacją.
Póki co pierwszy zawód na Argus Porterze.
BleeLast edited by dlugas; 2016-05-03, 23:01.
Comment
-
-
Dzis zakupiłem w cenie 1,75Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedzi20-01-2016, 10:27
różne puszki w obrębie jednej warki?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedziDzis zakupiłem w cenie 1,75
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika robox Wyświetlenie odpowiedziJakaś ogólnopolska promocja ?
Comment
-
-
Może system się jeb....ja na paragonie mam: piwo mocne zamiast piwo porterVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Ty się lepiej przyznaj ileś tego nakupił ?
Comment
-
-
1 czteropaczek, warka 02.10.16.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Comment
-
-
E to jakieś starocie Pan zakupił
Jeśli jest podobno do tej 09.2016 to nic tylko dokupić
Te nowe 2017 to loteria. W jednym czteropaku mam przeróżne piwa, ale każdy dzień w który piłem te piwa miałem przeróżne.
zdrów
porter w cenie tatry na promocji :]
Comment
-
Comment