Piwo gotowe do oceny
Zarzecze, [Birbant] Saison Curry Wurst
Collapse
X
-
Zarzecze, [Birbant] Saison Curry Wurst
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, delikatnie zmętniony. [4.5]
Piana: Niewielka i nietrwała, pozostawia dziurawy kożuch i pierścień. [2.5]
Zapach: Dominuje wędzona kiełbasa z przyprawą do grilla, lekko fenolowy i cytrusowy. [4]
Smak: Jak w aromacie, wędzona kiełbasa, przyprawowe, lekko pieprzne średnio-niska goryczka, nuty saisonowe są lekko przyćmione wędzonką, ale ogólnie to ok. [4]
Wysycenie: Średnie w kierunku wysokiego, odpowiednie. [4.5]
Opakowanie: Ładna grafika, pełen skład, czytelna tabelka z parametrami piwa. [5]
Uwagi: Bardzo smaczne "kiełbasiane" piwo, trochę zdominowane przez wędzonkę, ale mi to nie przeszkadza.
Moja ocena: [3.95]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, lekko zamglone. [4]
Piana: Wymuszona, szybko opada, oblepia szkło. [3]
Zapach: Kiełbasiana wędzonka z lekko gryzącą nutką przyprawową. Ciekawy. [4]
Smak: Wędzonka, słodowość, akcenty przyprawowe. Goryczka średnia, chmielenie sprawia wrażenie klasycznego ziołowego. [4]
Wysycenie: Średnie w stronę wysokiego, OK. [4.5]
Opakowanie: Fajna etykieta , dokładny skład. [4.5]
Uwagi: Warka 15.03.16 Spodziewałem się na siłę udziwnionego wynalazku a dostałem całkiem pijalne, smaczne piwo. Nawet do powtórzenia.
Moja ocena: [3.95]Last edited by Dzoshu; 2015-10-20, 20:59.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty zamglony. [4]
Piana: Biała, bardzo drobna, średniowysoka i średniotrwała. [3.5]
Zapach: Torfowo-kablowa wędzonka z echem karmelu, enerdowskich kiełbasek też nie wyczuwam... [3.5]
Smak: W smaku też bez wędlin. Wędzonka, ślad kwaskowy, lekka goryczka, apteka i torf. [3.5]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: Nowy trend, ukazujący na etykiecie "target" piwa. Hipsteria w sezonie i poza nim. Się mi nie podoba więc. [3.5]
Uwagi: Brody i wideł nie posiadam, więc piwo nie dla mnie.
Piwo dla znawców, z brodą i widłami. Albo dla masochistów...
Moja ocena: [3.55]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Kolor jasny złoty, mętny [4]
Piana: Obfita, biała, drobno pęcherzykowa, szybko opada do delikatnego kożuszka, bardzo ładnie oblepia szkło. [4]
Zapach: Zapach zgodnie z nazwą, kiełbasa krakowska przyprawiana, co jest charakterystyczne dla wędzonych słodów, całkowicie przykryty ziołowy zapach chmielu, ale po zamieszaniu piwa w szkle chmiel też pojawia się wyraźnie. przyprawy [4.5]
Smak: W smaku jak w zapachu - kiełbasa, perfekcyjna kompozycja chmielenia i przypraw (myślę , że głownie pieprzu) powoduje , że goryczka, chociaż nie wielka, zaczyna się chmielowo ale z wyraźnym pieprznym finiszem. Do tego delikatna słodowość powoduje, że kompozycja jest spójna i naprawdę dobra. Piwo pijalne, alkohol zupełnie nie widoczny [5]
Wysycenie: Wysycenie średnie, jak najbardziej odpoweidnie [5]
Opakowanie: Wszystkie informacje na miejscu, ciekawa grafika i kolorystyka [5]
Uwagi: Ciekawa kompzycja, nie mniej jednak nie każdemu może pasować. Zdecydowanei dla fanów wędzonki i saissonowych przypraw.
Moja ocena: [4.675]
Comment
-
-
Zarzecze: [Birbant] Saison Curry Wurst
Ekstrakt: 14.0% wag. | Alkohol: 5.5% obj. / 4.125% wag.
Piana skąpa szybko znika. Kolor jasne złoto zmętnione. Aromat wyraźna wędzonka szynkowa oraz lekko kwaskowy. Smak tutaj tez dominuje wędzonka ale wyraźne są też przyprawy pieprz, kolendra oraz spora goryczka. Piwu mimo ze nie jest puste brakuje trochę ciała, im bardziej się ogrzewa coraz ciężej je pic. Do wypicia, jedynie dobre.Również tutaj
https://www.instagram.com/adam_slodowy_to_ja/
Comment
-
Comment