Piwo gotowe do oceny
Profesja, Ogrodnik
Collapse
X
-
Profesja, Ogrodnik
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowy, mętny. [4]
Piana: Ładna, trwała, oblepia szkło. [4.5]
Zapach: Drożdżowo-przyprawowo-owocowy, niezbyt silny. [3.5]
Smak: Cytrusowa chmielowość (silnie grejpfrutowa), przyprawowe posmaki, kwaskowe, goryczka niska, na koniec korzenny posmak. [4]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: Standardowe dla browaru, kapsel golas. [4]
Uwagi: Lekkie, orzeźwiające, wybitnie cytrusowe. Mało belgijskie, goryczka nie jest zbyt silna jak na IPA. Dobre na lato, do bezrefleksyjnego popijania.
Moja ocena: [3.875]
-
-
Bardzo dobra interpretacja tej stylowej hybrydy. Może goryczka nieco zbyt dominująca, jednak wyraźne nuty przyprawowe obecne i w aromacie, i w smaku to jest coś co polskie, nawet klasyczne saisony, bardzo rzadko nam oferują.
Dobrze zainwestowany grosz, zarówno w butelkę (7,4 zł) jak i kiedyś w beczkę (11 zł)
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemny bursztyn, mętny [4]
Piana: Dość ładne, trwała [4.5]
Zapach: Aromat delikatny głownie z butelki ze szkła słabo, słodki owocowa z nutą tropikalną i ciut przypraw [3.5]
Smak: Orzeźwiające, w smaku lekka goryczka, grejpfrut oraz bliżej niekreślony posmaki przyprawowe pod koniec nużące. [3.5]
Wysycenie: OK [4]
Opakowanie: Proste nawet zbyt w sumie nieciekawe, goły czarny kapsel. Główne dane czytelnie podane, jest też pełen skład [3.5]
Uwagi: Orzeźwiające piwo jak na lato ok ale nic ciekawego.
Moja ocena: [3.65]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowe, mocno zamglone. [3.5]
Piana: Obfita, gęsta, bąbelki różnej wielkości, dosyć trwała, śladowy lacing. [4]
Zapach: Na początku ulotny cytrus. Później belgijski, fenolowy, ocierający się o dzikość, lekko owocowy. [4.5]
Smak: Treściwe, raczej wytrawne, biszkoptowe, brzoskwiniowe, ze średnio intensywną, fenolowo-grajpfrutową goryczką. [4.5]
Wysycenie: Trochę przegazowane. [3]
Opakowanie: Bardzo ładne. [4.5]
Uwagi: Bardzo smaczne, wyraźnie belgijskie, z zauważalnym akcentem amerykańskim.
Moja ocena: [4.325]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty zamglony. [4]
Piana: Biała, drobna, niewysoka i niezbyt trwała. [3.5]
Zapach: Cytrusy, chmiel, ślad innych owoców. [3.5]
Smak: Lekkie cytrusy, ślad ciasteczka, owoce i coś jeszcze... [3.5]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: Pokal Maryensztadtu, wafelek i knajpa również. [3.5]
Uwagi: Dość łagodne piwo, po pracy w charakterze ogrodnika .
Moja ocena: [3.55]
Comment
-
Comment