Piwo gotowe do oceny
Gryf, [Spirifer] 80 minut
Collapse
X
-
Gryf, [Spirifer] 80 minut
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Mętny pomarańczowy. [4]
Piana: Tylko większa na początku. Potem warstewka. Na szkle trochę pozostałości. [3.5]
Zapach: Gorzkie cytrusy, ziołowość. [4]
Smak: Gorzkawa egzotyka i cytrusowość. Wyczuwalna goryczka. Lekka zawiesistość żytnia obecna. [4]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: Sportowe, rugby... trochę mało piwne. [3.5]
Uwagi: Całkiem miłe piwko. Wypiłem ze smakiem. Kilka słodów i 7 chmieli. Niezła mieszanka.
Moja ocena: [3.925]Last edited by Javox; 2015-10-17, 23:04.
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Pomarańczowy, zmętniony. [5]
Piana: Słabiutka. Niska, nietrwała. [2]
Zapach: Cytrusy, trochę żywicy. Owoce tropikalne. Ale nie jest to wszystko jakoś bardzo intensywne. [4]
Smak: Goryczka wysoka, krótka, przyjemna. Tak lubianej przeze mnie oleistości w żytnich piwach raczej brak. Słodowość dobrze kontruje nachmielenie. Posmaki owocowe. [4]
Wysycenie: Nie przeszkadza w piciu. [5]
Opakowanie: Skład dokładny, kapsel bez nadruku, ale sama grafika niestety robi wrażenie zrobionej na odwal. Jestem przekonany, że na temat rugby da się zrobić dużo ciekawszą etę. [4]
Uwagi: Kiedy piłem to piwo z beczki, to było pyszniutkie. Z butelki jest _tylko_ dobre.
Moja ocena: [3.9]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, mlecznomętny. [4]
Piana: Biała, bardzo drobna, dość wysoka i dość trwała. [4]
Zapach: Zioła, chmiel, stonowane owoce - fajny. Jako prostak nie wwąchiwałem się w każdy chmiel osobno - piwowarów przepraszam. [4]
Smak: Goryczka, lekko otępiająca, delikatna oleistość, nie czuję żyta, co najwyżej posmak dziwnie kojarzący się ze smakiem zwycięstwa w szatni po meczu rugby . [3.5]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: Charakterystyczna eta, ale jakoś mnie nie zauroczyła. [3.5]
Uwagi: Lubię piwa żytnie, ale tutaj rewolucyjność skosiła wszystkie kłosy, zanim jeszcze wzeszły...
Moja ocena: [3.775]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Mętny pomarancz [3.5]
Piana: Na początku bardzo ok duża, drobna ale super szybko opada, na plus ze cos tam zdobi [4]
Zapach: Srednio intensywny lekko kłujące iglaki, plus grejpfrut, goszki cytrus, ostry, w tle daleko słodki [3.5]
Smak: Dosyc wodniste , mało ciała, goryczka wyraźna lekko ściągająca, zalegająca, dosyc jedno wymiarowe [3]
Wysycenie: Średnie do wysokiego, jak do stylu ok [4]
Opakowanie: Nic ciekawego p, jakieś dziwne rysunki nawiązujące do rugby, jest pełen skład, co najwyżej poprawne [3.5]
Uwagi: Mocno przeciętne piwo, nie będę wracał
Moja ocena: [3.375]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: przyciemniony pomarańcz, mętne [4.5]
Piana: mierna, po nalaniu ok cm kożuszek, który z czasem zmalał do obwódki wokół szkła [2]
Zapach: bardziej niż słaby, tak słaby jak powiew cytrusów z ciężarówki gnającej do Le Clerka z hiszpańskimi pomarańczami [3]
Smak: w miarę pełne ale pełnia upadła z powodu słabego nagazowania, w smaku fajna chmielowa cierpkość, mocne owocowe nuty, trochę cytrynowe, dość rozlazły posmak słodowy [2.5]
Wysycenie: niestety, piwo prawie całkiem wygazowane, bardziej przypominało dość treściwy napój owocowo-chmielowy niż piwo [2]
Opakowanie: etykiet tym razem z rugbistami, po "soccerowych" motywach rugby mi nie pasuje, gładki kapsel [4]
Uwagi: Trzecie piwo z Gryfa w wykonaniu Birbanta niestety było słabe
Moja ocena: [2.775]Last edited by becik; 2016-01-15, 22:43.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Pomarańczowo-rudy. Wyraźnie mętny [4]
Piana: Dość skromna, taka na 1cm. Potem też dość szybka redukcja do cienkiej obwódki przy ściankach [3]
Zapach: Całkiem przyjemny, wyraźnie owocowy. Są cytrusy i tropiki, przewaga jednak tych pierwszych. Intensywność aromatu spora [4]
Smak: Poprawne piwo, nie ma się do czego przyczepić. Goryczka grejpfrutowa, średnia, na finiszu nieco narasta. Piwo lekkie ale zarazem dość wytrawne. Cytrusowe posmaki dominują. Pijalność wysoka, pochłonąłem szybko [4]
Wysycenie: Średnie w kierunku do niskiego. Pasuje [5]
Opakowanie: Dokładny skład i parametry. Jakiś tekst o rugby. Kolorystyka poprawna. OK [4]
Uwagi:
Moja ocena: [3.95]
Comment
-
Comment