Piwo gotowe do oceny
Bartek, [Doctor Brew] Beer Geek Madness 2015
Collapse
X
-
Bartek, [Doctor Brew] Beer Geek Madness 2015
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bardziej czerwonawy, niż miedziany; mocno mętne. [4]
Piana: Konkretna, kremowa, trzaskający gruby pęcherz. Dość szybka redukcja. Znaczy szkło. [4]
Zapach: Przejrzałe banany, nuty ciężkiego, słodkiego wina; z czasem coraz bardziej wychodzący na pierwszy plan alkohol. [4]
Smak: Pełne, treściwe, jednocześnie pijalne. Bardzo dobry balans na linii banan-wędzonka-goryczka: Galaxy daje świdrującą gorycz, która wieńczy połączenie nuty bananowej i wędzonki typu ogniskowego. Po odstaniu lekko koźlakowy, winny posmak. Smaczny Rauchweizen. [4.5]
Wysycenie: Rośnie w ustach. Trzeba chwilę poczekać , aż się odgazuje. A pić się chce... [3]
Opakowanie: Tonacje barwne leśno-partyzanckie, info zawarte - tym razem bez marketingowego pitu-pitu; sympatycznie wkomponowany w tło brodacz (chyba widziałem takiego na FPP w Łebie). OK. [4.5]
Uwagi:
Moja ocena: [4.175]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Miedziano-mahoniowy, klarowny [4.5]
Piana: Kremowa, bardzo obfita, gęsta, drobnopęcherzykowa, całkiem trwała. [5]
Zapach: Pszeniczno-droźdzowy, wędzonka, banan, goździki, po ogrzaniu lekko alkoholowy [4]
Smak: Solidna karmelowość, tost, spalone kable, lekki kwasek, drożdże, delikatna wędzonka(trochę jej mało), wytrawne, wyraźna średnia goryczka, dobrze pasuje do piwa. [4]
Wysycenie: Średnio-wysokie, pasuje [4.5]
Opakowanie: Ładna etykieta, pełny skład, zdecydowanie najlepsze opakowanie od Doctor Brew. [5]
Uwagi: Oryginalne i smaczne piwo, brakowało mi tylko wędzonki w smaku.
Moja ocena: [4.2]
Comment
-
Comment