Piwo gotowe do oceny
Jan Olbracht Rzemieślniczy, Piotrek z Bagien – Roggenbier
Collapse
X
-
Jan Olbracht Rzemieślniczy, Piotrek z Bagien – Roggenbier
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: brązowy, zmętniony, pod światło niejednolity [4.5]
Piana: niezbyt duża porównując z typowym pszeniczniakiem; kiepsko z trwałością [3.5]
Zapach: intensywna skórka ciemnego chleba, do tego sporo banana, trochę goździków [4]
Smak: przyjemnie gęste i lepkie, ciemny chleb, lekka goryczka na finiszu [4.5]
Wysycenie: wyraźne, delikatnie szczypie w język [4.5]
Opakowanie: dużo informacji o piwie, sama etykieta taka sobie, ani brzydka, ani ładna, pomysł ze stworem z bagien kompletnie do mnie nie trafia [3.5]
Uwagi: Butelka. Dobry roggen, ale wolałbym wydać za niego tak ze 2 zł mniej. Ponad 8 zł to trochę cena z kosmosu.
Moja ocena: [4.175]Last edited by Derbeth; 2015-11-19, 22:12.
Comment
-
-
Browar: Jan Olbracht Rzemieślniczy z Piotrkowa Trybunalskiego
Nazwa: Piotrek z bagien: Roggenbier
Ekstrakt: 12,5%
Alkohol: 4,6%
Gatunek: Roggenbier
Kolor: ciemno-miedziany, brązowy, zmętniony
Zapach: Banan, goździki i fajna, przypieczona skórka chleba.
Piana: Niziutka, średnio-drobna.
Smak: Banan w przypalonym karmelu. Fajna żytnia chlebowość, bardzo gładkie, aksamitne, nieprzesadnie słodkie, nisko wysycone. Delikatna chmielowość drewniano-tytoniowa i lekka, krótka goryczka.
Ogólne wrażenie: Jak na razie najlepszy wyrób olbrachtowy jaki udało mi się wypić. Światowa klasa!
Comment
-
-
Czytam sobie. Niskia piana, to leję w szklanicę, a tu sama piana prawie Myślę, albo popsute, albo szklanka brudna. Leję do czyściutkiej, to samo. Bardzo duża piana Ale piwo zepsute nie było. Bardzo przyjemne, choć wolałbym zdecydowanie je pić latem. Czy jednak wydałbym drugi raz 8 zł? Raczej nie. W tej cenie wybrałbym przynajmniej kilka innych.
Comment
-
-
IBU: 15
opak.: butelka (past.)
data: 2015-11-15#2
data przydatności: 2016-03-12
ocena: 4 – b.dobre
cena: 9,50 zł
miejsce: Piwny Kolektyw
opis:
zapach: bardzo ładny, przypiekany ciemny chleb;
w smaku: też przypiekany chleb, gładkie;
goryczka: brak
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Wody Amazonki - brązowy, mętny. [4]
Piana: Raczej słaba. [2.5]
Zapach: Goździk, drożdże. [4]
Smak: Dość gęste, słodkawe, posmak zgniłego banana, drożdżowe, końcówka pikantna. [4.5]
Wysycenie: Wysokie. [4]
Opakowanie: Standard dla serii. [4]
Uwagi: Dość treściwe, ale nie aż tak mocno, jak się spodziewałem. Czuć pikantną żytniość, smaczne, kojarzy mi się trochę z weizenbockiem.
Moja ocena: [4.05]
Comment
-
Comment