Piwo gotowe do oceny
Widawa, Wściekły Borsuk
Collapse
X
-
Widawa, Wściekły Borsuk
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Pite wczoraj w knajpie. Smaczne, ale smakowało troszkę jak uboższy - albo delikatniejszy - brat Smokey Joe. To jest trochę zblazowanie piwnego geeka, dla którego piwo miało za mało podkładów kolejowych, opony i kineskopu, ale jednak; co nie zmienia faktu, że było smaczne. Minus - brak piany i jakiegokolwiek wysycenia.
Niemniej od klientów, którym to piwo polewałem, słyszałem głównie pochwały tego piwa.Last edited by WojciechT; 2015-10-19, 22:10.
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemne, prawie czarne. Pod światło widoczne rubinowe przebłyski. [4.5]
Piana: Skandalicznie żadna. Po energicznym zakręceniu zawartością teku, pojawiła się rachityczna obwódka, by zaraz zniknąć. [2]
Zapach: Bandaże, jodyna, utrwalacz do zdjęć, świeżo wylany asfalt, kwaśna, torfowa nuta. [5]
Smak: Wędzone mięso, dym z ogniska, torfowy single malt. Gdyby to piwo zostało uwarzone na Islay, to wszystkie nuty byłyby oczywiste. Ale jest z Dolnego Śląska, więc duży szacun. Wytrawne, gładkie, umiarkowanie pijalne. Degustacyjne. [5]
Wysycenie: Minimalne. Piwo sprawia wrażenie płaskiego, odgazowanego. [4]
Opakowanie: Borsuk z elementami horroru w postaci czerwonych zacieków. Skład i info pobieżne; kapsel czarny. [4]
Uwagi: Ciekawy projekt. Dla amatorów mocno dymnych whisky i torfowisk.
Moja ocena: [4.575]
Comment
-
-
Kreozot to substancja używana głównie do impregnacji drewnianych podkładów kolejowych oraz słupów telefonicznych i energetycznych. Posiada bardzo charakterystyczny zapach, nieco zbliżony do dziegciu.
A ponieważ w Borsuku jest nuta moczu/mocznika to świeżo obsikane podkłady kolejowe wydają mi się najbardziej obrazowe.
Comment
-
Comment