Błotnista, brudna woda, mętne, nie wygląda ciekawie, piana niewysoka, ale łatwa do pobudzenia. Aromat przyprawowy-goździkowy, kiblowy - dziwny, trochę trudny do opisania, gryzący w nozdrza i oczy, wysycenie szczątkowe, piwo cierpkie w smaku, po trzech łykach wylałem. Piwo było ewidentnie wadliwe. Warka 01.02.2016.
Nazwa piwa to Stacja Radość - Pacific Weizen, warzone w Księżym Młynie dla Outletu Piwnego, parametry i skład są takie same więc domniemam się, że to to samo piwo, tylko z inną etykietą.
Chyba pierwszy browar restauracyjny w stolicy Styrii, otwarty w 2018 roku.
Obiekt zlokalizowany jest z dala od centrum Grazu w okolicy centrów handlowych.
250 metrów od browaru znajduje się stacja kolejowa Graz Webling, skąd odjeżdżają pociągi podmiejskie prywatnego operatora GKB...
Piwo z kalendarza adwentowego
Alk 5,3%
Kolor złoty mętny
Piana drobnopęcherzykowa trwała
Zapach drożdżowe słodowy pszeniczny
Wysycenie wysokie
Smak słodowo chmielowy z landrynkowym lekko bananowym finiszem
Bardzo dobry pszeniczniak...
Comment