Piwo gotowe do oceny
Brok, Cechowe Lager Bier
Collapse
X
-
Brok, Cechowe Lager Bier
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Każdy zainteresowany wie o co chodzi.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasne złoto, klarowne. [4.5]
Piana: Obfita lecz zbudowana z średnich i dużych pęcherzyków, lekko zdobi szkło. [3.5]
Zapach: Nawet przyjemne nuty chmielowe, lekka owocowość, coś w stylu jabłka, o dziwo nie takich nieprzyjemnych nut typowych dla koncernów. [4]
Smak: Na początku zaskakująco dużo słodowości i owoców, goryczka średnia i nie jakaś odrzucająca, potem jednak wyszedł taki trochę kwaskowaty zalegający i nieprzyjemny posmak. [3]
Wysycenie: Średnie w stronę wysokiego. [4]
Opakowanie: Tak jak inne z tej serii, wielkiej tragedii nie ma ale nie jest to dzieło sztuki, dodatkowo brak składu itp. [3.5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.55]
Comment
-
-
Zapach ładny, czysty słodowy. Niestety w smaku nic, pustka. Goryczka homeopatyczna, cierpka. Jak na Van Pur to znośne, ale ogólnie słabizna.
Comment
-
-
Kolor: Jasne złoto, klarowne. [4.5]
Piana: Obfita nie za ładna bo same średnie i duże oczka. Lekko zdobi szkło
Zapach: słaby, leciutko ziołowy, w miarę czysty, lecz bardzo wątły i ubogi
Smak: taki rozwodniony niemiecki przeciętny pils. Niczym nie odrzuca, ale kilka sztuk wypić tego się nie chce. Niby słodowe, ale jednak lekko puste, niby ma słabawą goryczkę, ale szybko znikającą. Dobrze, że nie ma mokrej starej kwaśnej ścierki znanej z większości koncernomasówek
Wysycenie: Średnie ku wysokiemu
Opakowanie: byle jakie. Zielone napisy przypominają Cechowe IPA
Uwagi:
warka 29.09.2016 czyli świeżynka
KOD 1441LC095915272
Cena 2,49zł
Lepszy co prawda to wybór niż tyskotatrożubr, ale nie warty ponownego sięgnięcia.
Może jak zleci do 1,49zł czy 1,99zł to skuszę się jak nie będę miał niczego innego pod ręką
APA/IPA była lepsza, BROWN także.
No ale sukcesem jest już fakt, że "taki byle jaki VANPUR od sikaczy" potrafi zrobić piwa lepsze (mniej odrzucające) niż "większe i szanowane koncerny"
Comment
-
-
Kolor : Jasnozłoty, może nawet za bardzo.
Piana : Biała drobna, kiepska na starcie. Potem koncernowe nic. Na szkle też null.
Zapach : Intensywny, w pierwszym, kiepski w drugim egzemplarzu...
Smak : Dziwne, tak jak wczoraj Brackie. Pierwsze delikatne, jakby ziołowe. drugie trochę kwaskowate, szczypie w ustach.
Opakowanie : Goły czarny kapsel, grafika zgodna z serią. Korpobzdury, itd.
Uwagi : Lepsze niż tatrożubry. Nadal uważam że jest przyzwoite. Wykupię wszystkie z mojej Biedry
22.02.17 LC.Last edited by marqqq; 2016-05-04, 22:12.
Comment
-
Comment