Piwo gotowe do oceny
Słodowy Dwór, Jeleni Most
Collapse
X
-
Słodowy Dwór, Jeleni Most
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Brązowy, zamglone. [4]
Piana: Beżowa, za szybko opadła i mało zostawiła po sobie śladów na szkle. Końcówka jednak trwała w postaci 3 cm kożuszka. [3.5]
Zapach: Doprawdy dużo doznań. Słodowy, chlebowy z dodatkiem ziół. Chmielu nie ma... nic to. Jest za to dużo owoców takie jak ciemne śliwki i równie ciemne winogrona. Wyczuwam też aromat rodzynek. Na finiszu pojawia się banan i lekki goździk. Wszystko bardzo naturalne... [5]
Smak: Goryczka średnia, dominują owoce jak w zapachu, melanoidyny dosyć wyraźnie odczuwalne. Karmelu właściwie brak i w ogóle trochę za mało tu słodu i ciała, ale piwo jest smaczne. Pojawia się wanilia po jakimś czasie i znów goździki. Alkohol lekko gryzie. [4]
Wysycenie: Powinno być duże, jest trochę za duże. [3.5]
Opakowanie: Tym razem na etykiecie baśniowa pani ma poroże jelenia i różowe włosy. W składzie chmiele Marynka i Saaz. [4]
Uwagi: Świetny weizenbock ! Biegnę w podskokach do sklepu po kolejne...
Data do 01.04.2016.
Moja ocena: [4.275]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Herbaciany mętny. [4]
Piana: Kremowa, bardzo drobna, średniowysoka i średniotrwała. [3.5]
Zapach: Karmel, owoce suszone i orzechy, minimalny powiew alko. [4]
Smak: Karmel, leciutka nuta fenolowa, ślad wanilii chyba, znowu suszone owoce i minimalny posmak alkoholowy. [3.5]
Wysycenie: Średniowysokie, ale w paszczy musuje. [4]
Opakowanie: W stylu browaru, na ecie pani z rogami, wszystko stylowe i oryginalne, lekko baśniowe, może się podobać... . [4]
Uwagi: Trochę mało pszeniczne to piwo, zdecydowanie bardziej koźlakowe, poza tym mam wrażenie, jakbym pił dość "młodego" koźlaczka...
Moja ocena: [3.75]
Comment
-
Comment