Piwo gotowe do oceny
Profesja, Marynarz
Collapse
X
-
Profesja, Marynarz
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Spodziewałbym się bursztynowego, jednak jest jaśniejsze, lekko zmętnione. [2.5]
Piana: Szybko opadająca, niska, przyzwoity lacing. [3]
Zapach: Początkowo z butelki dość słodkie i przyjemne aromaty owoców tropikalnych. Po przelaniu do butelki i ogrzaniu wyszły niestety mało fajne estry prawdopodobnie pochodzące od drożdży oraz niestety trochę mokrej szmaty. [2]
Smak: W smaku zaskakująco estrowo, słody oraz chmiele nieśmiało się przez nie przebijają. Goryczka przyzwoita i tylko dlatego 2.5. [2.5]
Wysycenie: W normie. [3.5]
Opakowanie: Wszystkie etykiety z Profesji mi się podobają, tu nie ma wyjątku. Plus za utrzymanie jednej stylistyki, co zwiększa rozpoznawalność marki. [4.5]
Uwagi: Mam wrażenie, że ktoś nie dopilnował temperatury przy fermentacji, albo ta butelka stała bardzo długo na Słońcu, chociaż mamy listopad....
Czytałem dobre opinie o tym piwie, dlatego pewnie dam mu jeszcze jedną szansę, jednak jak na tę chwilę kaszana.
Moja ocena: [2.525]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnożółte, zmętnione. [4]
Piana: Biała, równa warstewka piany o drobnej teksturze przez całą degustację. Pozostawia lekki lacing. [4]
Zapach: Słodkie białe owoce, żywica, owoce tropikalne. [4.5]
Smak: Piwo posiada jakąś wielce nieprzyjemną, 'myszatą' nutę zbieżną z nutą z tegorocznej alkoholowej wersji Call me Simon. Dużo lasu, goryczka żywiczna, łodygowa. Raczej degustacyjne. Trochę męczące. [3.5]
Wysycenie: Nie przeszkadza. [4.5]
Opakowanie: Morskie kolory na etykiecie. Krasnal trzyma kotwicę i wygląda na zakapiora, któremu wąsy rosną z nosa. Dokładne info o składzie. [4.5]
Uwagi: Warka do 10.01.2016.
Moja ocena: [4.025]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Pomarańczowożółte, mętne. [5]
Piana: Niska, biała, drobna, niezbyt trwała, gdzieniegdzie zostawia na szkle ślady. [2.5]
Zapach: Przyjemny, cytrusowo-ziołowy, a także słodowy, delikatnie owocowy. [4]
Smak: W piwie jest jakaś nieprzyjemna, łodygowo-gorzka (nie mylić z goryczką), chyba odalkoholowa, nuta. Poza tym mocna goryczka, odrobina słodowości, owoce. [3]
Wysycenie: Niskie, w porządku. [5]
Opakowanie: Jak pozostałe z serii. [4]
Uwagi: Można wypić, ale są lepsze piwa w tym stylu.
Moja ocena: [3.55]
Comment
-
-
Piłem i z beczki i z butelki i za każdym razem smakował inaczej. Z beczki aromat był słaby, ale to w sumie norma skoro piwo mocno schłodzone. Za to w smaku był jakiś dziwny, łodygowo ziołowy posmak. Za to z butelki świetny aromat słodkich owoców i cytrusów, a w smaku ta łodyga już prawie w ogóle nie była wyczuwalna Plus za brak karmelu przez co piwo nie było męczące. Mi smakowało, chętnie spróbuję kolejną warkę.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnozłoty zmętniony. [4]
Piana: Biała, bardzo wysoka, drobna, trwała, sztywna, spokojnie można "ciapować" . [5]
Zapach: Świeżo skoszona trawa, zioła, chmiel, lekki powiew słodu. [3.5]
Smak: Owoce cytrusowe, lekka goryczka chmielowa, po lekkim ogrzaniu pojawiają się inne owoce ciepłolubne. [4]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: W stylistyce browaru, proste, tradycyjne, ale i charakterystyczne. Może się podobać. [4]
Uwagi: Przyzwoita, dopracowana ajpa, mnie smakowała.
Moja ocena: [3.925]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Zamglony bursztyn. [4.5]
Piana: Bardzo obfita, beżowa, drobne i średnie pęcherzyki, całkiem trwała, przyzwoity lacing. [4.5]
Zapach: Cytrusy, białe owoce(coś co leżało koło gruszki), lekko kwiatowy, średnio intensywny, przyjemna mieszanka. [4]
Smak: Cytrusowy, mniej owoców, słodowy, karmel, średnia goryczka ziołowa, niezbyt świeża, nieco zalegająca. Całkiem pełne, wytrawne. [3]
Wysycenie: Średnio-niskie - dobrze pasuje. [4.5]
Opakowanie: Ładna etykieta, komplet informacji. [4.5]
Uwagi: Przeciętna AIPA, do wypicia, ale zawiodłem się smakowo. Warka do 03.10.2017.
Moja ocena: [3.725]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: bursztynowy, zmętniony [4]
Piana: jasna z drobnych i średnich pęcherzyków, dość zwarta, opadając zostawiła ślad na szkle. [4]
Zapach: karmelkowo-biszkoptowy, z ledwie nutą cytrusowo-żywiczną od chmieli. Słodko i do tego lekka nuta alkoholu! [3]
Smak: znów słodko od słodów, z wszędobylskim karmelkiem, biszkoptem i nawet landrynkami! Goryczka niska, cytrusowo-ziołowa. Dobrze, że chociaż piwo jest sycące. [2.5]
Wysycenie: początkowo pomiędzy średnim a wysokim, opada do średniego. [4.5]
Opakowanie: taka se etykieta i chociaż b. dobre info na kontrze. [3.5]
Uwagi: Bieda IPA, zbyt słodka i mało chmielowa.
Moja ocena: [3.05]
Comment
-
-
15% ekstr, 6,4% alk.
Aromat chmielowy z cytrusami po chwili ustępuje słodowym tonom. W smaku podobnie, chmiel mocno piecze, ale jest ciastkowo-karmelowo. Piana nie aż tak wysoka, ale zwarta i trwała, barwa to wyraźnie mętne odcienie brunatno-bursztynowe. Pomimo sporej dawki chmielu goryczkę czuć tak sobie. Przeciętne piwo
Comment
-
Comment