Piwo gotowe do oceny
Artezan (Błonie), No Worries
Collapse
X
-
Artezan (Błonie), No Worries
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Żółte, przymglone, lekko opalizujące. [4.5]
Piana: Biała, puszysta, średni pęcherz. W każdej chwili można ją przywrócić jednym obrotem naczynia. Ładnie zdobi szkło. [5]
Zapach: Intensywny, rozkoszny melanż korzennego mango, agrestowego miąższu, pomelo, żywicy i kwiatowo-nektarowej słodyczy. [5]
Smak: Balans idealny. Winogrona i agrest, które są z natury słodko mdlącymi owocami, spotykają wytrawną, trawiasto-łodygową kontrę goryczy. Siła smaku tego piwa polega na jego szlachetnej prostocie. [5]
Wysycenie: Średniowysokie. Nie przeszkadza. Odczucie 'puszystego' piwa. [4.5]
Opakowanie: Etykieta znana z Mustanga, Jesieni etc. Pełna manufaktura. Znów jeżyk na kapslu ratuje sytuację. [4]
Uwagi: Nie wiem, czy nie najlepsze od Artezana jakie piłem do tej pory.
Moja ocena: [4.9]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Żółty, opalizujący. [4.5]
Piana: Biała, drobna, obfita, ładnie krążkuje. [4]
Zapach: Mix żółtych owoców, nafty, mandarynek i grejpfruta. Genialność zapachu narusza delikatna nuta siarkowa w tle. [4]
Smak: Fenomenem tego piwa jest jego pijalność. No worries jest lekkie, orzeźwiające, wytrawne oraz posiada dobrze zaznaczoną grejpfrutową goryczkę. [4.5]
Wysycenie: Średnie, idealne. [5]
Opakowanie: Etykiety Artezana wieją nudą. Na pocieszenie firmowy kapsel. [3.5]
Uwagi: Bardzo pijalne, cytrusowe, wytrawne piwo.
Moja ocena: [4.25]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Słomkowy, zamglony. [4.5]
Piana: Obfita, duże pęcherze, szybko znika zostawiając niewielki ślad na szkle. [3]
Zapach: Intensywny. Żółte owoce, słód, przyprawy, nutki winne, kwiatowe. Bardzo przyjemny, orzeźwiający. [4.5]
Smak: Lekkie, słodowo-owocowe. Tropiki, winogorna. Przyjemna średnio intensywna trawiasta goryczka. [4.5]
Wysycenie: Średnie, OK. [4.5]
Opakowanie: Nie podobają mi się te zastępcze etykiety, niedokładny skład. [3]
Uwagi: Warka 26.12.15 Bardzo przyjemne, lekkie ale wyraziste piwo. Wręcz przykładowy sposób na wykorzystanie nowozelandzkich chmieli.
Moja ocena: [4.275]Last edited by Dzoshu; 2015-11-24, 02:00.
Comment
-
-
IBU: 40
opak.: beczka (0,33 l)
data: 2015-11-10#3
ocena: 3 – dobre
cena: 11,00 zł
miejsce: Hoppiness
opis:
zapach: delikatne cytrusy, trochę nafty;
smak: lekko wodniste, lekkie cytrusy;
goryczka: niska;
po zamieszaniu lekka kapusta kiszona w zapachu
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Żółto-słomkowe, lekko opalizujące [4]
Piana: Drobna, bardzo niska i bardzo krótka [3.5]
Zapach: Melon, mango i lekka ale niezwykle drażniąca kanaliza [3]
Smak: Zaczyna się od wytrawności z lekkim muśnięciem. Następnie cierpkie i jakby musujące a na koniec solidnie goryczkowe, z długą przyjemnie chmielową końcówką [4]
Wysycenie: Nieco mniejsze od średniego [4]
Opakowanie: Nadal nie trafia do mnie stylistyka etykiet Artezana. Na szczęście jest jeżyk na kapslu [3.5]
Uwagi: Dobre piwo ze skopanym aromatem. Zakładam, że to defekt butelki
Moja ocena: [3.575]
Comment
-
-
aromat: bardzo przyjemny zapach owoców egzotycznych. Chociaż mnie to przypomina chmiele amerykańskie. Oprócz zapachu z "pacifica" czuję w tle jeszcze inny chmiel o zapachu... hmm... orzechowym? W każdym razie bardzo przyjemny.
kolor: jasnozłoty
piana: mała i nietrwała
smak: Wyraźne chmielowe aromaty dominują w smaku. Goryczka jest zauważalna, ale nie jest zbyt duża, ani zalegająca. Bardzo porządnie nachmielone piwo na aromat. Takie lubię. Dobre, pijalne, ale nie ma szału.
7/10
Comment
-
Comment