Z restauracyjnego opisu w karcie wynika, że piwo miało być smakowo zrównoważone jeśli chodzi o nuty goryczkowe, słodowe i karmelowe.
Moi zdaniem zaś wyszło piwo niezharmonizowane, z dziwną słodyczką w końcówce plus efekt wysycenia sprawiający wrażenie, jakby każdy ze składników smakowych był nieco "stłumiony", "zwietrzały".
Zawsze z rozkoszą wspominam starego, ciemnego Bernarda...Dunkel w Bierhalle dla mnie na antypodach dobrego Pilsa. Do poprawy.
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
Lubelskie Targi Piw Rzemieślniczych to impreza dla prawdziwych smakoszy piwa. Po raz 8 odbędzie się spotkanie z najlepszymi browarami, które przywiozą ze sobą między 200 a 300 różnorodnych gatunków piw. Będą to 2 intensywne dni i JEDNO najlepsze miejsce pod słońcem: LUBLIN!
Comment