Piwo gotowe do oceny
Reden Świętochłowice, Brown Eyed
Collapse
X
-
Reden Świętochłowice, Brown Eyed
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnopomarańczowy, raczej klarowny. [5]
Piana: Ładna, drobna, raczej wysoka i raczej trwała, zostawia gdzieniegdzie na ściankach ślady. [4]
Zapach: Połączenie aromatu nowofalowych chmieli z delikatną wędzonką i lekkim karmelem daje przyjemny efekt. [4]
Smak: Smak karmelowy, orzechowy, prażony i delikatnie orzechowy, lekko wędzony, przypominający oscypek. Przyjemny, ale wysycenie powoduje, że smaki się gdzieś ukrywają za ścianą bąbelków atakującą język. [4]
Wysycenie: Zdecydowanie za wysokie. [3]
Opakowanie: Redenowe. [4]
Uwagi: Po odstawieniu szklanki na kilkanaście minut celem odgazowania piwa piło się je bardzo przyjemnie.
Moja ocena: [4]
-
-
Pierwsze skojarzenie - Reden postanowił Grodziskie nachmielić po amerykańsku. Wrażenie spotęgowało wysycenie, i wyraźna wędzonka w smaku.
Później ujawniły się jednak nuty karmelowe w smaku, a także coś na kształt niedojrzałych orzechów włoskich. Gdzieś w tyle gardła wyczuwalna herbata owocowa (ice tea), która z kolei jest dość wyraźna w aromacie. Goryczka średnia i krótka - o wiele intensywniejsza jest w obfitej pianie.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemny bursztyn, mętnawy [4]
Piana: bardzo wysoka, barwy kremowej, z czasem gruboziarnista z wielkimi bąblami, silnie oblepia szkło, bardzo trwała [4.5]
Zapach: chmielowy - żywiczny, wyraźny goździk, ciemne słody, karmel, lekko palony, lekko wędzony, przyjemny [4.5]
Smak: wyraźna, ale dość krótka goryczka, owocowo-słodowy, lekko palony, kwaskowy, lekka wędzoność [4]
Wysycenie: dość duże, ale w normie [3.5]
Opakowanie: butelka bezzwrotna, podobna do NRW, kapsel browarowy, biało-czarno-sepiowa etykieta z brązowooką; są wszystkie podstawowe dane, dokładny skład i sugerowana temperatura spożycia [4]
Uwagi: Do 25.05.2016. Niezłe.
Moja ocena: [4.2]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasny brąz, lekkie zmętnienie [4]
Piana: Imponująca. Bardzo obfita i trwała [5]
Zapach: Cytrusy i lekki karmel. Jest też lekka wędzonka. Nieco za mało intensywny [3.5]
Smak: Pierwsze wrażenie to... przegazowanie. Zbyt duże wysycenie aż zabija smak, zwłaszcza na początku picia. Zza tych bąbelków wychyla się dość lekka grejpfrutowa goryczka. Jest lekki karmel i - tak jak w zapachu - lekka wędzonka. Smak w sumie mało wyrazisty, taki wręcz nijaki, nawet jak na styl [3.5]
Wysycenie: Za wysokie! [2]
Opakowanie: Generalnie ta seria Redenowa bardzo mi się podoba jeżeli chodzi o opakowanie. Tu twarz ładnej brązowookiej laski. Bardzo dokładny skład i parametry [4.5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.65]
Comment
-
-
Mój egzemplarz był tak przegazowany, że aż opadły mi ręce. Po trzykrotnym przelaniu ze szklanki do dzbanka i z powrotem mogłem w końcu spróbować piwa. Pojawił się karmel i żywiczno-cytrusowa nuta a goryczka wydała się mikra.
Nienawidzę przegazowanych piw i liczę na to, że kiedyś wpadnie mi w ręce poprawna warka. W końcu rewolucja nie cierpi na nadmiar brązowych ejli
Comment
-
Comment